in

Definition: Elbiler er ikke biler!

En bil drives frem af en forbrændingsmotor! 

Det mener Oxford English Dictionary (OED) og Oxford Dictionaries.com. 

Jaguar I-PACE, der blev World Car of the Year 2019 og European Car of the Year 2019 og andre elbiler er ifølge definitionen derfor ikke en biler. 

Det er Jaguar ikke helt enig i, så derfor har de sendt en formel ansøgning til OED og OxfordDictionaries.com for at få opdateret definitionen på en bil, så den indeholder andre typer motorer – herunder den der sidder i elektriske biler.  

“Man bruger en masse tid og en masse overvejelser på at finde det rigtige navn til et nyt køretøj eller en ny teknologi, for at sikre, at navnet er brugervenligt. Så det er overraskende, at definitionen på en bil er forældet. Vi inviterer derfor Oxford English Dictionary og OxfordDictionaries.com til at opdatere deres online definition af en bil, så den afspejler skiftet fra traditionelle forbrændingsmotorer mod mere bæredygtige motorer,” siger ansvarlig for Jaguar Land Rovers navnekomite David Browne. 

Oxford English Dictionary er autoriteten, når det gælder det engelske sprog. Det er guide til forståelsen af ord, historien bag ord og udtalen af 600.000 ord fra hele den engelsktalende verden. 

Mens Oxford English Dictionary og Oxford Dictionaries vurderer ansøgningen, opfordrer Jaguar til, at man støtter op om kampagnen og spørger, hvordan man mener ordet bil skal defineres. 

Kontakt Jaguar på Twitter, Facebook og Instagram og brug  #RedefineTheCar. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings