in ,

Danskbygget raket klar til salg

Det startede i 2014, hvor en gruppe studerende ved Danmarks Tekniske Universitet, henvendte sig til indehaveren af produktions- og ingeniørfirmaet House of Composites, Tim M. Hansen, med en idé om at bygge en dansk sportsvogn. 

I foråret 2016 blev Agile Automotive etableret, og året efter præsenterede firmaet en Agile SCX med Lotusteknik.  

I sommeren 2018 stod Agile SCX’en klar med en moderne drivlinje fra Ford med 225 hk og Agileteknik.  

En ikke helt skarp racerkører smadrede ved præsentationen prototypen til ukendelighed og satte projektet på pause, men nu, i september 2020, står den færdige kundebil klar. 

“Vi starter på det danske marked, hvor den første bil allerede er solgt. På sigt er ambitionen at ramme det internationale marked, hvor Agile SCX skal ud og slå konkurrenterne”, siger CTO i Agile Automotive Tim M. Hansen, der har dedikeret al sin viden inden for kulfiber til Agile Automotive. 

Agile kommer først som en åben roadster, men en lukket udgave er tegnet og beregnet, og klar til at blive bygget, når der kommer penge i kassen for salget af SCX, oplyser salgs- og marketingansvarlige hos Agile Automotive, Christina Beatrice Honoré til Vildmedbiler.dk. 

Agile SCX er en lille ekstrem hurtig sportsvogn med 300 hk til bare 580 kg, og en acceleration fra stående til 100 km/t på vilde tre sekunder. 

Hvordan den kører, vender vi tilbage til, når vi har kørt den ved præsentationen den 18. september i Vamdrup, hvor den produceres. 

FAKTA: 

Tim M. Hansens House of Composites har specialiseret sig i at producere højkvalitets kulfiberkompositter til Le Mans- og Formel 1-fabrikanterne, 

Prisen er nogle få kroner under 500.000 kr. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings