in

Bilfabrikker i kæmpe fusion

Bilbranchen står over for meget store udfordringer i de kommende år, så det kræver store muskler at klare sig i den tiltagende bilkrig. 

Derfor har Fiat Chrysler (FCA) og PSA, Peugeot-Citroën, nu skrevet under på en fusionsaftale om sammenlægning med en 50-50 fordeling. 

Det betyder, at Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot og Vauxhall kommer i samme familie. 

Hvad familienavnet bliver, er den endnu ikke truffet beslutning om, men selskabet får hovedsæde i Holland med større kontorer i New York, Milano og Paris. 

Sammenlægningen gør selskabet til den fjerdestørste i verden. Størst er VW, efterfulgt af Renault-Missan-Mitsubishi og Toyota. PSA Peugeot-boss, Carlos Tavares bliver den administrerende direktør for selskabet, mens FCA-chef John Elkann bliver bestyrelsesformand. 

Det anslås, at FCA-PSA kan spare omkring 3,7 mia. euro årligt på grund af synergier. Besparelserne vil være muligt gennem fælles investeringer i platforme og motorer, men også takket være gruppens stærkere købekraft. 

Det fremgår klart i den udsendte pressemeddelelse, at transaktionen ikke vil føre til lukning af nogle fabrikker. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings