in

Vil du være trendy kørende næste år, skal din bil være blå.

Det mener i hvert fald det amerikanske Pantone Color Institute, der analyserer og overvåger nye farver. De mener “Classic Blue” bliver det hotteste i 2020. 

Det er de sikkert glade for hos Ford, fordi de længe har brugt en klassisk blå farve på flere af deres bilmodeller.  

Tidligere undersøgelser, som Pantone tidligere har offentliggjort, viser, at pink, orange, gul, beige og lilla er farver, som bilkøbere bør gå en stor bue udenom. 

Har du fået en bil iklædt disse farver ind i husstanden, skal du forvente, at den bliver svært at sælge. 

Betydeligt lettere er det at sælge biler, der er lysegrå, mørkegrå, sort, blå og røde. 

Ifølge statistikker fra Pantone er cirka en procent af vores 4,5 millioner biler gule. De mest populære er de grå og sølvfarvede biler, der tegner sig for en tredjedel af bilparken. 

Den næstmest almindelige og populære farve er sort før hvid, hvor sidstnævnte for et par år siden var en meget trendy farve blandt bilproducenterne.  

Men hvis du vil købe en bil i 2020 og vil være trendy, er der kun et valg – blå. 

 

Om årets Pantone-farve: 

I over 20 år har Pantones “Årets Farve” påvirket produktudviklings- og købsbeslutninger i flere brancher, herunder mode, boligindretning og industrielt design, samt produktemballage og grafisk design. 

Pantone Color of the Year-udvælgelsesprocessen kræver omhyggelige overvejelser og trendanalyser. For at komme frem til markeringen hvert år, er Pantones farveeksperter ved Pantone Color Institute konstant på udkig efter nye farvepåvirkninger. 

Det kan være i underholdnings- og filmindustrien, i mode, alle designområder, populære rejsedestinationer samt nye livsstiler, legetøj etc. Påvirkning kan også stamme fra nye teknologier, materialer, teksturer og effekter, der påvirker farve, relevante sociale medieplatforme og endda kommende sportsbegivenheder, der fanger opmærksomhed overalt i verden. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings