in

VW Sharan får stort elektronisk løft 

0

Mere elektronik og bedre motorer! 

Det er ofte budskabet, når en ny bilmodel præsenteres.

Det er da også det VW slår på med præsentationen af den ny store syv-personers Sharan.

Den har fået flere sikkerheds- og assistentsystemer, infotainmentanlæg med mulighed for internetbaserede tjenester og nye motorer med op til 15 pct. bedre brændstoføkonomi.

Nærmest som en bisætning nævnes, at Sharan er blevet optimeret både ude og inde med nye baglygter med LED-teknologi, aluminiumsfælge i nyt design og to nye farver. 

Nyt blandt standardudstyret er multikollisionsbremse, der holder bremserne ved en kollision, hvis føreren ikke selv er i stand til det, og dermed reduceres risikoen for følgekollisioner.

Integreret i dette system er også City Emergency Brake, der automatisk foretager en nødopbremsning ved hastigheder på op til 30 km/t, når systemet registrerer fare for kollision forude, og føreren ikke er opmærksom.

Som ekstraudstyr til Sharan fås nu adaptiv fartpilot (ACC), der automatisk holder den rette sikkerhedsafstand til forankørende køretøjer.

Tredje generation af Park Assist, Blind Spot sensor og elektronisk håndbremse med Auto-Hold-funktion er også nyheder blandt ekstraudstyret.

Motorprogrammet omfatter to ny TSI-turbo med 150 og 220 hk, og tre ny dieselmotorer med henholdsvis 115 hk, 150 hk (+10 hk) og 184 hk (+7 hk).  

Alle motorerne (med undtagelse af 115 hk TDI) kan leveres med 6-trins DSG-gearkasse, der nu har en brændstofbesparende funktion, hvor motoren kobles fra, når speederen slippes.

Den 220 hk stærke 2,0 TSI er standardudstyret med 6-trins DSG-gearkasse, og den 150 hk stærke dieselmotor fås i kombination med 4MOTION-firehjulstræk.

Og så lige et par ord om interiøret, der har fået et nyt dekor (Platinsølv og Pianosort) og et multifunktionsrat i nyt design.

Infotainmentsystemet i Sharan er ligeledes nyt og kraftigere processorer, der blandt meget andet resulterer i hurtigere ruteberegne, optimal touchscreen-betjening og højere opløsning på touchskærmen i 6,5”-versionen.

Sharan kan desuden bestilles med App Connect, hvor du via ’Mirrorlink’, ’Android Auto´ (Google) eller ´CarPlay´ (Apple) kan benytte dig af Apps fra din smartphone og diverse internetbaserede tjenester.

Sharan 2015 præsenteres på Geneve Motor Show og forventes introduceret i Danmark i løbet af efteråret.

Fakta: 

Sharan blev introduceret i 2010 og er siden er solgt i over 800.000 eksemplarer.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings