in

Vi skal da betale autobahn-afgift!

Udenlandske bilister, deriblandt også de danske, skal fremover betale for at køre på de tyske motorveje (autobahns).

Det er de danske bilister stærkt utilfredse med, viser ny undersøgelse lavet af Applus Bilsyn.

Men er det ikke ganske rimeligt, at tyskerne kræver nogle håndører for, at vi slider på deres asfalt og kræver hurtigt adgang til sydlige feriedestinationer.

Det mener vildmbiler.dk.

De koster milliarder af Euro for de tyske myndigheder at bygge nye motorveje og gøre de eksisterende bredere for, at vi kan drøne gennem deres land uden andet end at lægge penge i de multinationale benzinselskabernes pengekasse og købe nogle forfriskninger undervejs.

Det skal de selvfølgelig honoreres for.

Vi betaler jo også for at køre i lande som Østrig, Schweiz, Frankrig og Italien.

Men tilbage til Applus Bilsyns undersøgelse, der er foretaget blandt 2447 danske bilister.

“53 pct.mener, at Autobahnafgiften er en dårlig eller meget dårlig idé. Danskerne kører hyppigt gennem Tyskland, og med udsigten til ekstra udgifter oven i miljøzonemærkerne er det naturligt, at mange bilister herhjemme bliver harme. Især fordi afgiften er målrettet udlændinge, idet tyskerne i praksis bliver fritaget for afgiften ved at få en tilsvarende rabat i vægtafgiften,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Ca. 20 pct. er positive overfor forslaget, viser undersøgelsen.

I undersøgelsen har Applus Bilsyn desuden undersøgt, hvor ofte bilisterne kører gennem Tyskland.
Ifølge tallene har 83 pct. været i Tyskland og kørt på motorvej inden for det seneste år. Overfører man det tal på de 2,5 mio. personbiler i Danmark, betyder det, at ca. to mio. danske bilister skal investere i en motorvejsvignette, når de skal køre i Tyskland fra den 1. januar 2016, når loven træder i kraft.

“Der bliver tale om elektroniske vignetter, som man bl.a. kan købe på internettet. De tyske myndigheder skanner så bilernes nummerplader og kontrollerer på den måde, om man har betalt. Er det ikke tilfældet, risikerer man en bøde på 260 euro plus en årsvignette – hvilket samlet svarer til 2.925 kr.,” siger Per V. Rasmussen.

En et årsvignette koster 130 euro eller ca. 1.000 kr., mens en 10 og 20 dagsvignette koster henholdsvis 10 og 22 euro eller 75 og 165 kr.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings