in

Tom på podiet i kaotisk finale

Tom Kristensen sluttede karrieren på podiet. 

I en medrivende finale i World Endurance Cup Sao Paolo i Brasilien kørte han sin Audi ind på finalens tredjeplads efter Porsche og Toyota.

En flot afslutning på en imponerende karriere og så i en Audi-racer, der efter mange år som uovervindelig, har fået kærligheden af Porsche og specielt Toyota.

Der bliver noget for Audi at arbejde med, hvis de genvinde suveræniteten.

Toyota havde allerede inden finalen vundet kørermesterskabet, Brumi og Davidson, og med andenpladsen i Brasilien snuppede de også konstruktørmesterskabet.

For Porsche blevet finalen den helt store triumf, da de for første gang i år kørte først over målstregen – af Neel Jani til stor jubel fra teamkammeraterne Romain Dumas og Marc Lieb.

Løbet sluttede under safetycar på grund af Mark Webbers voldsomme crash. En repræsentant fra Porsche oplyser, at Webber er OK. 

Derimod lykkedes det ikke for banens redningsmandskab at få banen rengjort, så de sidste 30 minutter kunne afvikles.

I GTE Am vandt Christoffer Nygaard sammen med Pedro Lamy og Paul Dalla Lana for tredje gang i denne sæson, mens Young Driver AMR med Poulsen, Heinemeier Hansson og Thiim sluttede på andenpladsen efter en stop-and-go-straf til Poulsen og en punktering.

Poulsen og Heinemeier havde dog på forhånd sikret sig køremesterskabet.

Tom Kristensen sagde efter sit afskedsløb:

“En stor tak til alle. Jeg sluttede mit første race med Audi på Sebring i 2000 med en podieplads, og jeg slutter hos Audi med en podieplads. Det er stort,” sagde han efter finalen i Sao Paolo. “Finalen var svær. For at undgå et pitstop, måtte jeg køre lidt for meget med tanke på brændstoføkonomien på mit sidste stint. Men indtil til den sidste safetycar, havde det været et fantastisk race. Stor tillykke til Porsche med deres første sejr og til Toyota for at vinde mesterskabet. Selv er jeg meget stolt over min tid hos Audi, det bedste team i verden. Emotionelt var denne weekend den bedste i min karriere.”

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings