in ,

Vær godt klædt på til bilferien

Mange danskere dropper flyveturen til feriedestinationen i år, og vælger i stedet at køre hen, hvor sommerferien skal holdes. 

Nogle tager den lange tur sydover, mens, rigtigt mange, forlyder det, bliver herhjemme og udforsker fædrelandet. 

Uanset hvad du og din familie skal, så er det en rigtig god idé at forberede turen 

Første skridt på vejen til en succesfuld kør-selv-ferie er at give bilen et grundigt eftersyn, hvor det tjekkes, at bremser og dæk er i god stand, og at oliestanden er i orden. 

Har bilen ikke været til service for nylig, er det en god ide at smutte forbi værkstedet til et eftersyn. 

Kontrol af bilens airconditionanlæg er vigtigt at huske, for hvem har lyst til at sidde i en bil i stegende varme. 

“God vedligeholdelse forhindrer samtidig dårlig lugt fra anlægget,” siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp. 

Husk også at medbringe et reservehjul, hvis der kan blive plads i bilen mellem ferieoppakningen. Hver femte af SOS Dansk Autohjælps assistancer i løbet af sommeren skyldes punkteringer, og man kommer hurtigst videre efter en punktering, hvis man har et reservehjul med. 

SOS Dansk Autohjælp kan naturligvis hjælpe med en punktering, men hvis bilen har monteret specialdæk og fælge, kan punkteringen ikke udbedres på vejen. Så skal bilen slæbes hen på et værksted og det koster både tid og penge. 

Har man specialfælge, er det vigtigt at medbringe låsetoppen. 

Udover punkteringer hjælper SOS Dansk Autohjælp hvert år bilister, der bliver låst ude af deres egen bil. Det skyldes typisk et øjebliks uopmærksomhed eller teknik, der driller. 

For at undgå den uheldige situation, råder SOS Dansk Autohjælp, at man husker at medbringe reservenøglen og opbevarer den et sted, hvor man ikke kommer til at låse den inde i bilen. 

Sidst, men ikke mindst er det en rigtig god ide at planlægge, hvornår man kører. For eksempel kan det betale sig at undgå at køre på tværs af landet på lørdage i de helt store ferieuger. 

“Det er hverken godt for feriehumøret eller bilen at holde i en lang kø på en varm sommerdag. Og skulle det alligevel ske, er det godt at være forberedt med kølige drikkevarer og underholdning til bagsædet, siger Anette Bjørn.  

Man kan få et overblik over den aktuelle trafiksituation ved at tjekke Vejdirektoratets hjemmeside, hvor der også ligger prognoser for sommerens trafik. 

Skulle uheldet være ude og man får brug for vejhjælp på ferien, kan SOS Dansk Autohjælp tilkaldes på dah.dk på mobiltelefonen. På den måde bruges telefonens GPS-system til at vise bilens nøjagtige placering. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings