https://vildmbiler.dk//wp-content/uploads/2014/11/VolvoFH-vsKoenigseggOne_0643.jpg
in

Umage duel: Volvo FH mod Koenigsegg One:1

Volvo FH i duel med en Koenigsegg One!

Det lyder som en aprilsnar, selv her i november, men det er ikke desto mindre sandt.
Koenigsegg One:1 med 1360 hestekræfter fordelt på 1360 kilo er oppe imod Volvo FH, en to-akslet trækker beregnet til fjerntransport og med 560 hestekræfter..
Formålet med den umage dyst er at teste Volvo Trucks ny dobbeltkoblede gearkasse I-Shift DC, der er baseret på den samme teknologi som den, der bruges i sportsvogne.

“Det er en stor udfordring at stille en Volvo FH op mod en Koenigsegg One:1, og I-Shift DC-gearkassen udsættes virkelig for den ultimative test,” fortæller Per Nilsson, PR-direktør hos Volvo Trucks.

Hos Koenigsegg producerer fandt man også ideen interessant.
“Vi er altid klar til at tage imod en spændende udfordring. Desuden var det ekstra sjovt at køre om kap med en Volvo-lastvogn, for vi har meget mere til fælles end blot sportvognsteknologien. Vi er to kvalitetsmærker, der begge to er førende inden for vores respektive segmenter,” siger Christian von Koenigsegg.

Volvo FH blev kørt af den kendte racerkører og vært på bilprogrammet “Fifth Gear”, Tiff Needell, og for at give ham og Volvo FH en fair chance, skulle han køre en omgang, mens Koenigsegg One:1 skulle køre to.
Inden racerløbet blev FH’ens hastighedsbegrænsning på 90 km/t. fjernet for at give den en bedre chance mod sportsvognen.
“Det er selvfølgelig min taktik at køre så hurtigt som muligt, men jeg ved også, at Koenigsegg One:1 skal forbi mig for at vinde, så derfor vil jeg bruge lastvognens bredde som våben”, sagde Tiff Needell før det store opgør.

Uden at afsløre resultatet indrømmer Tiff Needell dog så meget, at han var imponeret over gearkassens præstation.
“I-Shift DC er helt fantastisk, gearskiftene er smidige og kan slet ikke mærkes. Når man bremser, skifter den blødt og behageligt ned i gear. I sit hjerte er denne lastvogn helt sikkert en sportsvogn” sagde han efter duellen, som han ….. SE VIDEOEN OG FÅ RESULTATET

VolvoFH-vsKoenigseggOne_0643

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings