in

TV-kendis: Maskulint at køre Berlingo

Livsstilseksperten Flemming Møldrup, der medvirker i TV-serien “Kender Du Typen’, er vild med Citroën Berlingo. 

Han syntes,, at det er langt mere maskulint at køre i den udskældte franske familiecontainer end i en sportsvogn. 

Flemming Møldrup har selv ejet en af slagsen, og nu søger han hver aften, inden han skal sove, efter endnu en på DBA. En gammel én, han kan bygge om til surferbil. 

Han fortæller til DBA Guide om kærligheden til bilen, der berømt for at være kikset – og som kun kvinder ellers kan elske. 

Berlingo er måske den mest udskældte bil af alle de biler, der har kørt på de danske veje. Bilen kan bringe folk helt op i det røde felt, fordi mange mener, at mænd, der kører i sådan en bil, har fået afmonteret deres maskulinitet. Bilen er nemlig ikke særlig pæn, og så repræsenterer den noget ekstremt praktisk og virkelig familievenlig.” 

Og ifølge Flemming Møldrup overskygger denne vrede den firkantede bils kvaliteter. Og så mener han, at Berlingoen er for manden med de største nosser. 

“Maskuliniteten ligger i at køre op foran de smarte caféer i en Berlingo. Man viser, at man har kæmpe nosser, hvis man har mod til det, og man står ved: ’Her er jeg, jeg er en mand, og jeg kører i en fucking Berlingo.” 

Flemming Møldrup mener omvendt ikke, at det kræver særlig meget maskulinitet og mod som mand at køre i en Porsche.  

“Det kræver alene kun penge,” griner livsstilseksperten, der samtidig løfter sløret for, hvilke praktiske kvaliteter, han er så begejstret for ved Berlingo’er. 

“I nogle Berlingo’er er der foldetag i hele tagets længde, og der er masser af plads. I min tidligere bil skulle jeg fx i gang med at lægge alle sæderne ned, bare for at få plads til et kaninbur, men i en Berlingo vil jeg kunne sætte buret direkte ind.”  

Og det er netop Berlingoens rummelighed, der nu er årsag til, at Flemming Møldrup har kastet ”surfer-fokus” på den udskældte bil. 

“En Berlingo kan man indrette som en camper. Den repræsenterer frihed, og ja, jeg kan få helt gåsehud ved bare at tænke på dens camper-kvaliteter.” 

Han kigger især efter modellen Modutop, som har glastag og opbevaringsplads. 

Flemming Møldrup mener, at han selv er forud for sin tid, for om lidt vil mænd i stigende grad blive mere og mere åbne overfor at køre i en bil som en Berlingo. 

“Vi bevæger os ind i en feminin tidsalder, hvor de bløde værdier kommer i centrum, og hvor det ikke bliver noget problem for mændene at køre i en Berlingo. Det vil kun sende et signal om, at man har placeret sit hjerte det rigtige sted i forhold til samfundets værdisæt,” siger han til DBA Guide. 

 

Det siger han også: 

“Der var en periode, hvor jeg tjekkede DBA for Berlingo’er hver nat, inden jeg skulle i seng, griner han og indrømmer, at det lige for tiden er hans største last, hvad angår mobilvaner.” 

“Jeg ved, at et firma i England har designet en indsats til Berlingo’en, som du sætter ind i bagagerummet, og som kan foldes ud. Når kassen er foldet ud, får du en seng, et bord og et komfur og alt sådan noget.” 

Vildmedbiler.dk har fået artiklen fra DBA Guide.

 FOTO: DR

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Få styr på bilens advarselslamper

Volvo V60 kåret til årets firmabil