in

Toyota sportsvogn med Le Mans-teknik

Sportsvognselskere venter på Supra! 

Den ikoniske sportsvogn kommer til næste år i en helt ny version, der er udviklet i samarbejde med BMW, Z4/Z5, der for nyligt blev afsløret ved Pebble Beach-motorshowet i USA. 

Vi har set en masse spionbilleder og tegninger af Supra, men endnu ikke et fabriksbillede, der viser, hvordan den virkelig kommer til at se ud. 

Vi venter med spænding! 

Ventetiden kan vi så dvæle ved en anden Toyota sportsvognsnyhed, der med sikkerhed bliver vist på Tokyo Motor Show sidst i denne måned. 

Den hedder GR HV Sports Concept, og den viser hvordan Toyota vil integrere det sjove fra en sportsbil i en miljørigtig og bæredygtig indpakning.
 

Bilen er en fuldblods sportsvogn, der får sine kræfter fra Toyotas hybridracer-system, THS-R (Toyota Hybrid System-Racing), som også anvendes i Toyotas Le Mans hybridracerbil, TS050 Hybrid.  

Der er ingen oplysninger motorens formåen. 

Et par karakteristiske LED-forlygter trækker også tydelige bånd til Le Mans hybridraceren ligesom sportsvognens 5-bolts letvægts alufælge.
 

Det tætte bånd til motorsporten går igen inde i kabinen. For at skabe en oplevelse af at sidde i en racerbil er der placeret en funktion centralt i bilen, hvor du selv kan vælge mellem automat eller manuel gearkasse.
 

På toppen af gearknoppen sidder en start/stop-knap under en rød ”hætte”, og man får følelsen af, at man affyrer en raket ved at vippe den røde hætte op og trykke på knappen for at starte bilen.

GR HV Sports Concept måler 440 cm i længden, 181 cm i bredden og kun 128 cm i højden og er til sammenligning derfor både længere, bredere og lavere end Toyotas nuværende eneste nye sportsvogn GT86. 

De to sportsvogne har dog noget centralt til fælles i form af baghjulstrækket samt placeringen af motoren foran. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Læs her før du kører på efterårsferie

Magnussen tredobbelt amerikansk mester