in

Sebring: 12 timer i helvede! 

Sebring er elsket og hadet.

Den seks kilometer lange racerbane, der er bygget på resterne af en militær lufthavn, stiller enormt krav til både kørere og bilerne.

“Løbet er ekstremt hårdt for din nakke, arme, hænder, knæ… Det hele er ømt efter sådan en omgang race,” fortæller Jan Magnussen. “Det eneste, der kan mildne smerten, er en sejr.

12-timersløbet, der starter i morgen, er den ultimative test før årets store begivenhed, 24-timersløbet på Le Mans.

“Det rustikke underlag af beton og asfalt presser bilen til det yderste, er der svagheder, viser

det sig her,” siger Magnussen, der skal forsvare sejren fra sidste år.

Og efter resultatet af 24-timersløbet på Daytona tidligere på året at dømme, står den “danske” Corvette stærkt.

Her blev Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller nummer to, slået med 0,034 sekunder af søsterbilen med Oliver Gavin, Tommy Milner og Marc Fässler.

At løbet kun bliver et opgør mellem de to Corvette-racere, vil den danske Porsche fabrikskører, Michael Christensen næppe skrive under på.

”Vi var helt utrolig tæt på at vinde i Daytona, men i løbets sidste 30 minutter var marginalerne med Corvette. Her på Sebring er vi opsatte på revanche. Det kræver, at vi alle præsterer på absolut topniveau hele weekenden. Vi skal ikke bare have et øje på Corvette, men også Ford og Ferrari,” fortæller Michael Christensen.

Udover GTLM-kørerne Magnussen og Christensen kommer også Christina Nielsen til start i GTD-klassen.

Hun debuterer i  Scuderia Corsas nye Ferrari 488, der ikke var homologeret til første afdeling af IMSA serien, 24 timers løbet på Daytona.

Det bliver Christina Nielsens tredje start på Sebring. I 2014 blev hun involveret i et voldsomt sammenstød, da en kører, der var røget af banen i det hurtige første sving kørte tilbage på banen foran en stor gruppe konkurrenter.

Christina, der på det tidspunkt var i bilen, havde ingen chance for at undgå og måtte udgå med store skader på bilen.

2015 bød på større succes, da Christina sluttede på en flot andenplads efter blandt andet at have kørt et fantastisk to timers stint undervejs, hvor hun arbejdede sig fra niendepladsen til tredjepladsen.
Om mulighederne for en podieplads eller sejr i år siger Christina Nielsen. ”Vi fik et rigtig godt resultat sidste år og jeg håber selvfølgelig, at vi kan gentage succesen – og gerne en placering bedre… Men det bliver spændende at se, hvordan de mange nye biler, inklusiv vores Ferrari, klarer den ujævne bane.”

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings