in

SEAT nu med Digital Cockpit

SEAT lancerer sit alsidige og individualiserbare Digital Cockpit for 5.000 kr. til  Arona og  Ibiza i udstyrsvarianterne Style, Xcellence og FR .  

Elektronikken gør det nemt at styre de leverede informationer – føreren skal blot trykke på ”View”-knappen på rattet for at skifte mellem de tre forskellige tilgængelige primære visninger, og det giver minimalt afledt opmærksomhed hos føreren og maksimalt overblik over de leverede informationer afhængigt af førerens behov.  

Skift mellem de tilgængelige informationer på TFT-displayet med 1280 x 480 pixels foregår smidigt takket være en opdateringsrate på 75 Hz, som gør informationerne lettere at aflæse. 

SEATs Digital Cockpit byder på tre primære informationsvisninger: klassisk, digital og dynamisk visning. 

Den klassiske visning omfatter de velkendte analoge elementer som speedometer og omdrejningstæller, men mellem disse to digitale runde instrumenter kan der vises ekstra informationer inklusive navigationsinformationer (kræver navigation), musik, telefon, køredata og assistentinformationer som frontassistent, lane assist (ekstra), blind spot detection (ekstra), ACC (ekstra) og din bils status.  

Den digitale visning maksimerer det 10,25” Digital Cockpits display med højt pixelantal og viser detaljerede kortinformationer over området omkring bilen, så det bliver lettere at finde parkeringspladser og P-huse samt at følge navigationsanvisningerne (kræver navigation). Man kan zoome ind og ud på kortet, så føreren har lettere ved at orientere sig. Denne visning kan også vise menuinformationer som fx telefon, køredata, assistentinformationer og bilens status. 

Den dynamiske visning giver et forbedret overblik over vigtige informationer som fx navigationsanvisninger (kræver navigation) og information fra førerassistentsystemerne som lane assist (ekstra), blind spot detection (ekstra), frontassistenten og din bils status. 

Køredata kan vises i alle tre formater, og de omfatter brændstofforbrug, den kørte distance og det samlede antal kørte kilometer. Systemet giver også mulighed for at få vist den musik der afspilles og man kan scrolle gennem musiksamlingen med et minimalt behov for at fjerne blikket fra vejbanen.  

Og i en verden, som konstant er koblet op, kan man i tilfælde af et indgående opkald automatisk få vist den person, der ringer op, som pop op på skærmen. 

Individualiseringen af Digital Cockpit betyder, at uanset hvem der sidder bag rattet, så kan vedkommende få vist sine foretrukne informationer. To af de primære visninger – klassisk og dynamisk – kan tilpasses til at vise individualiserede informationer. 

Det betyder, at hvis føreren ønsker at kombinere navigationsanvisninger med traditionelle runde instrumenter med speedometer og omdrejningstæller eller at anvende hele displayet til at vise et detaljeret kort, så kan det gemmes som brugerprofil og nemt vælges, næste gang føreren sidder bag rattet. Der kan oprettes og gemmes op til tre profiler pr. type. 

Derudover er Digital Cockpit udstyret med lyssensorer, som afhængigt af de omgivende lysforhold og ud fra en algoritme tilpasser lysstyrken for bilens displays. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings