in

Racertalent til start i potent Opel OPC

Max Verstappen, 17 år, Formel 1-kører, Lasse Sørensen, 17 år, fransk mester i Formel 4, Lasse M. Sørensen, 16 år og Super Cup-kører.

Disse tre “drenge” er et bevis den ny trend i motorsporten: De skal være unge, og behøver nødvendigvis ikke at have et kørekort.
Lasse M. Sørensen, som denne artikel handler om, skal næste år atter køre i den hastigt voksende Super Cup, der følger DTC.
Men den aldrende VW Polo Cup-racer bliver skiftet ud med en potent fabriksbygget Opel Astra OPC Cup-racer.

Bilen er landet på racerværkstedet i Hammel, hvor farmand Jan, der rallykører og ejer af en Opel Manta 400, er teamchefen.
“Vi er indkarnedere Opel-fans,” indrømmer han gerne overfor vildmbiler.dk.

Opel Astra OPC Cup-raceren er meget potent, 356 heste i 2015-versionen. Den er en af 37 biler bygget hos Opels motorsportspartner, Kissling Motorsport, der opererer fra Bad Münsterreifel, 40 kilometer fra Nürburgring.
“I forbindelse med afhentning af bilen, havde vi en gennemgang af dens opbygning, så vi har bedre forståelse af de tekniske detaljer,” siger Jan Sørensen.

Opel Astra OPC Cup-raceren er opbygget i eksotiske meterialer, blandt andet er mange dele i kulfiber, og med de danske sprintløb og ofte meget tætte kørsel, kan udgifterne til reservedele godt løbe op i nogle tusinde kroner.
Men det har Jan Sørensen sikret sig imod ved at investere i en reservedelspakke.
“Og så har jeg har sagt til Lasse, at han skal holde sig oppe foran, hvor der ikke er så meget tryk på,” siger han med et smil.

Lasse M. Sørensen får ikke lov til at lege med alle 356 hestekræfter på de danske baner. Det forbyder reglementet nemlig. Vægt/effekt-forholdet i klassen er i 2015 5,3 kg pr. heste, og det betyder, at motoren, elektronisk, skal droslen ned til 235 heste.
Lasse M. Sørensen skal teste sin ny racer den 2.-6. marts i Spanien, hvor også flere DTC-kørere er til stede.

PS: Lasses Opel Astra OPC Cup-racer er den eneste af de byggede biler, der ikke kører i VLN Cup på Nürburgring Nordscheife.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments