in

Hurtigere DS3-racere næste år

Citroën DS3 Cup-racerne bliver endnu hurtigere i næste sæson.

Racerkøreren Martin Jensen, der er promotor for klassen, har besluttet at sende bilerne ud på en ny type dæk, stadig Michelin, men med en anden compound, og udstyre bilerne med spærredifferentiale.
“Vi har fået bygget et spær, der ikke kan fifles med,” siger Martin Jensen, der også overvejer lodtrækning om motorstyringsboksene.
De to ændringer betyder, at bilerne kører bedre, og test har vist, at de er to sekunder hurtigere på en omgang end de nuværende biler.
Det lover godt.

DS3 Cup-organisationen har sat alle sejl til, for at få flere biler ud at køre til næste år.
“Det forpligter, at vi er blevet support-klasse til DTC, men allerede nu mærker vi en stigende interesse for at være med i klassen næste sæson,” fortæller Martin Jensen til vildmbiler.dk. “Vi har indledt et samarbejde med den nystartede norske Citroën DS3 Cup, og det betyder alt andet lige et større felt, både herhjemme og ved de to løb, vi skal køre på Rudskogen.”
Udover at blive en del af DTC-pakken i 2015, bliver der også mulighed for at deltage i et NEZ-mesterskab (North European Zone, red.). To afdelinger i Danmark og Norge bliver tællende til mesterskabet, herhjemme ved Grand Prix Danmark og finaleløbet.

Aftalen mellem Citroën DS3 Cup og DTC-organisationen betyder, at klassen følger DTC-feltet til fem afdelinger af mesterskabet. Ikke nok med det – Citroën-racerne bliver fast underholdning mellem DTC-klassens andet heat og finaleheatet, og der skal køres på alle tre danske baner.
“Vi har fået en rigtig god aftale i stand med Peter Elgaard og DTC. Med live TV-dækning og placeringen af vores heat, kan vi som supportklasse næppe få meget bedre vilkår at køre under,” siger Martin Jensen.

DTC-promotor, Peter Elgaard, er også tilfreds med aftalen.
“DTC har i mange omgange haft et godt samarbejde med Citroën, så det er helt oplagt at have Citroën DS3 Cup med på DTC-kalenderen i 2015,” siger han til vildmbiler.dk.
Hvis du har lyst til at køre DS3 Cup næste år, kan du kontakte Martin Jensen på mkj@insightracing.dk eller 21 63 06 14 for at høre nærmere. Der er både mulighed for at købe en ny, en brugt eller leje en bil. Du kan også købe et kit og selv opbygge bilen.

Der afholdes infomøde og præmieoverrækkelse for 2014-sæsonen på Fjelsted Skov Kro tirsdag den 28. oktober kl. 18.00. Her vil 2015-pakken blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Martin Jensen og andre.

Flere informationer kan findes på www.ds3racing.dk

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings