in

Racertalent får BMW juniorkontrakt

For tre år siden takkede racertalentet Mikkel Jensen nej til en mulig kontrakt med BMW.

Han var ikke klar til at gå GT-vejen og valgte i stedet en kontrakt med Mercedes som juniorkører i Formel 3.

Men efter to skuffende år sluttede samarbejdet, og Mikkel Jensen stod tilbage med en usikker fremtid inden for motorsporten.

Men BMW havde ikke glemt danskeren. De bad ham for tre uger siden at komme til en shootout-test med fire andre kørere, og her præsenterede Mikkel så godt, at BMW tilbød ham en juniorkontrakt.

Og denne gang fik de et klart ja!

Det betyder i første omgang, at Mikkel Jensen i år skal køre Blancpain Endurance-serien i en ny BMW M6 GT3. Der køre fem løb i serien, deriblandt 24-timers-løbet på Spa.

“Jeg håber, at juniorkontrakten med BMW kan føre til en fabrikskontrakt, måske allerede næste år, hvor fabrikken skal køre VM i GT-racing WEC, for første gang,” siger Mikkel Jensen.

Han indrømmer dog, at meget afhænger af om BMW fortsætter i DTM.

“Gør de, skal der bruges flere fabrikskørere, gør de ikke, rykker kørerne ned i de andre serier, og så bliver det svært. Men jeg er opsat på at kæmpe min chance,” tilføjer han.

M6 GT3’eren Mikkel Jensen skal køre Blancpain Endurance-serien er med en 4.4 liters V8 motor, der yder 585 hestekræfter. Det er over dobbelt så meget power, som der var i de foregående års Formel 3-bil, men der er derimod også meget mere vægt at behandle.

“Jeg fået smag for GT biler, efter både at have kørt Ferrari, Porsche og nu BMW. Det er stor forskel til Formel 3-bilen, som kræver en helt anden kørestil. Dog har jeg ikke fundet det så svært, at vænne mig til de flere hestekræfter. De seneste to år med en masse downforce i Formel 3 har givet en masse erfaring og en god køreteknik, som jeg helt sikkert kan tage med mig videre.” slutter han.

Mikkel Jensen har endnu en test i den ny M6 GT3 til gode, og han har endnu ikke fået at vide, hvor det skal ske.

Men en ting er sikkert, han skal køre det første løb den 22. april på Monza.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings