in

Racerstjerne tester LEGO-Bugatti

Den største og mest avancerede LEGO-bil nogensinde. 

13.000 mandetimer og 1.000.000 Lego Technic-dele har 16 specialister brugt på at skabe denne fantastiske Bugatti Chiron i fuld størrelse. 

Idéen om at bygge en bilen i naturlig størrelse fik LEGOs designere efter at have færdigbygget en Chiron-model i størrelsesforholdet 1:8. 

Den består beskedne 3.600 dele. 

Da specialteamet havde pustet ud efter det store projekt, blev de enige om at tage den ultimative opfordring op: At bygge bilen i fuld størrelse og med fuld funktionalitet. 

Og køre det kunne den, takket være 2.304 små Lego-elmotorer, der til sammen genererer 5,3 hk og et drejningsmoment på 92 Nm, kan køre op til 18 km/t. 

Farttesten blev kørt på Ehra Lessien-testbanen uden for Wolfsburg, Tyskland – på samme bane som den oprindelige Bugatti Chiron blev testet af Danmarks første Le Mans-vinder, John Nielsen. Det var dog ikke ham, men en anden Le Mans-vinder, Andy Wallace, der fik opgaven. 

Fra omkring 20 meters afstand kunne jeg slet ikke se, at jeg kiggede på en Lego-bil. Der ligger mange kræfter og meget tid bag bilen, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle køre en bil af Lego, udtaler Andy Wallace. 

»Vi ønskede at skubbe grænserne for, hvad vi kunne forestille os at bygge. Nu har vores team gjort det muligt rent faktisk at køre denne model,« siger Lena Dixen, vicepræsident for produkt og marketing i Lego, i en pressemeddelelse 

Det skal lige tilføjes, at det ikke er hele den 1,5 tons tunge bil, der er bygget af Lego. Den er skabt over en stålramme, et par batterier, 3d-printede gear, og den står på rigtige Bugatti-hjul. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lada spræller endnu

Ny Koenigsegg er vild og voldsom