in

Racerkører får uventede opkald

Dansk racertalent fik i går en telefonopringning, som racerkørere sætter stor pris på. 

I røret var Attempto Racings teamchef, der ville høre om han, (Anders Fjordbach, red.) var interesseret i at køre teamets Audi R8 LMS GT3 i Blancpain GT Series finalen i Barcelona i den kommende weekend. 

Gerne,” var det det hurtige svar fra Anders Fjordbach, der er bosiddende i Barcelona, hvor High Class Racings LMP2-team har base.  

Han skal i bil nummer 55 erstatte den tidligere Audi LMP1-kører, Pierre Kaffer, hvor også Nicolai Sylvests medkører i ADAC GT Masters i denne sæson, tyskeren Kim Luis Schramm, og en anden ADAC GT3- og tidligere Porsche Supercup-kører, schweizeren Jeffrey Schmidt, har et sæde. 

“Det er en spændende mulighed for at vise mig frem på den store scene, så selvfølgelig er jeg klar,” siger Anders Fjordbach til Vildmedbiler.dk. 

52 biler er tilmeldt Blancpain GT Series finalen, udover Fjordbach også Niciki Thiim, og med tre kørere på hver bil, er en sværm af Europa bedste racerkørere i aktion i samme løb. 

“Det bliver helt vildt, når vi med adrenalinen pumpende skal gennem de første sving,” indrømmer Anders Fjordbach. 

Aalborgenseren slutter sammen med Dennis Andersen den europæiske sæson i ELMS LMP2 på Algarve International Circuit ved Portomao i Algarve i oktober. 

Men selv om det er slut med race i Europa efter Algarve, er det ikke slut for Anders Fjordbach i denne sæson. Han fortsætter nemlig i Asien, hvor han skal køre Asian Le Mans Series med løb i Kina, Japan, Thailand og Malaysia. 

Han er tilbudt at køre LMP2 sammen med amerikaneren Mark Patterson og englænderen Mark Murphy hos Algarve Pro Racing. Patterson har flere Le Mans på CV’et og en tredjeplads i ELMS LMP3 sidste år, mens Murphy er aktiv i flere amerikanske serier. 

Parret skal i Asien køre i en Ligier LMP2, og det glæder Anders Fjordbach, da det giver mulighed for at måle bilen mod hans egen Dallara-prototype. 

“Mark kører i Asien for at kvalificere sig til næste års Le Mans. Vinderen får nemlig en entry til løbet, så der er meget på spil for både ham og mig,” fortæller Anders Fjordbach, der selv forventer en Le Mans-entry for High Class Racing sammen med Dennis Andersen næste år. 

For Anders Fjordbach er løbene i Asien også god træning forud for næste års LMP2-sæson.

 

2018/19 Asian Le Mans Series: 

Round 1: 23 – 25 November 2018
Shanghai International Circuit, China

Round 2: 7 – 9 December 2018
Fuji Speedway, Japan

Round 3: 10 – 12 January 2019
Buriram Chang International Circuit, Thailand

Round 4: 22 – 24 February 2019
Sepang International Circuit, Malaysia  

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings