in ,

Omdiskuteret BMW til Danmark i oktober

 

Den blev lækket med billeder af en brochure på Instagram-kontoen BMWorldM.

Men nu har BMW givet os hele historien om en af forårets mest diskuterede biler, der har dansk premiere til oktober. 

Vi taler om BMW 4-serie Coupé, der blev vist som konceptbil på Frankfurt Motor Show i september sidste år. 

Årsagen til den ekstrastore opmærksomhed skyldtes primært bilens gigantiske kølergrill. 

Kommentarerne om den var mange, og blandede, i starten de fleste negative. Det har dog ændret sig, nu hvor mange har vænnet sig til det ny udtryk. 

Strukturen på luftindtagene foran er tidligere kun set på BMW’s M-modeller. Designet med de to opretstående og sammenhængende nyrer, giver klare referencer til klassikere som BMW 328 eller BMW 3.0 CSi, og understreger BMW’s næsten 90 år lange og succesfulde historie med produktionen af coupéer. 

Proportionerne på bilen viser en langstrakt motorhjelm, korte udhæng, døre med rammeløse vinduer samt en flydende taglinje, som fremhæver det elegante udseende.  

Indvendigt er der også nyheder, som alle understøtter den førerorienterede kabine. Standard er sportssæder og et nydesignet sportslæderrat, mens lyddæmpende glas optimerer komforten på de lange køreture. 

Den ny BMW M440i xDrive Coupé er for første gang i en sekscylindret benzinbil udstyret med mild hybrid-teknologi, som består af en 48-volts starter-generator, som muliggør regenerering af bremseenergien samt et yderligere batteri til at opbevare energien.

Det giver en boost-effekt på 11 hk, der kan bruges ved acceleration. Systemet forbedrer samtidig komforten ved igangsætning, når det automatiske start/stop-system er aktivt samt optimerer brændstoføkonomien.  

Mild hybrid-teknologien er ligeledes tilgængelig i dieseludgaven i den nye BMW 4-serie Coupé – ligesom den vil være det i 50 andre BMW modeller fra og med juli måned. 

Som noget nyt har alle modelvarianter som standard ottetrins Steptronic automatgear samt en ”sprint-funktion”. Sprint-funktionen justerer motoren og gearskiftekarakteristik for at give maksimal dynamik til mellemaccelerationer og ved overhaling. 

Ligeledes helt nyt er tilvalget M Sport Pro-pakken, som giver ekstra store luftindtag, M sportsophæng, 19” M aluminiumsfælge, sportsautomatgear, spoiler bagpå, en sportslig lydkulisse, der føres videre ind i kabinen, Harman Kardon surround sound-system samt en række fede designdetaljer. 

Fra lanceringsstart vil der kunne vælges mellem fire forskellige motorvarianter: Topmodellen BMW M440i xDrive Coupé har en sekscylindret benzinmotor på 374 hk, BMW 430i Coupé og BMW 420i Coupé har begge en firecylindret benzinmotor med henholdsvis 258 hk og 184 hk. 

Derudover fås den nye model som BMW 420d Coupé med en firecylindret dieselmotor, som yder 190 hk. Denne model fås ligeledes med BMW’s intelligente firehjulstræk xDrive. 

I 2021 følger flere motorvarianter, herunder også den fuldelektriske BMW i4. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings