in

Mercedes elbil bygges i Viborg

Mercedes bygger ny bil i Danmark. 

Det vidste du nok ikke, men den er god nok. 

Den tyske bilmastodont samarbejder med Viborg-firmaet Garia om verdens nok smarteste og eksklusive elektrisk golf-bil, der kan indregistreres til kørsel offentlig vej med 70 km/t. 

“Garia Golf car inspired by Mercedes-Benz Style” er den navn og den er to en halv meter lang og har plads til to personer. 

Produktionen af Garias forskellige modeller finder sted i tre store haller hos JP Group i Viborg og her samler 40 medarbejdere eksklusive golfbiler og elbiler til varetransport. 

Den ny topmodel har Mercedes været med til at udvikle, både i design- og teknikfasen. 

Elbilen har i forhold til golf-modellerne en stærkere motor, skivebremser på forhjulene, uafhængige hjulophæng og et mere bilagtigt styretøj. 

På udstyrslisten ses touchskærm på 10,1 tommer, sæder i håndvævet stof, full LED-lygter, indbygget køleskab, aluminiumsfælge på 14 tommer og karrosseridele i kulfiber. Den er også med internet via smartphone-opkobling. 

Det gør den til rendyrket elbil. 

”Garia Golf car inspired by Mercedes-Benz Style” er med en 11 hestes elmotor, den har en tophastighed på 70 km/t. og med en lithium batteri-pakke med et putput på 10,24 kW har den en rækkevidde på op til 80 kilometer. 

»Bilen henvender sig typisk mod folk, der bor tæt på en golfbane, og som så kan køre hjemmefra og til banen eller måske ud i byen og få frokost,« siger Anders Lynge hos Garia til Jyllands-Posten. 

“Garia Golf car inspired by Mercedes-Benz Style bliver dog næppe nogen storsælger i vort omskiftelige vejr, da det er en åben bil, og fordi prisen løber op i 435.000 kr. plus danske afgifter. 

Men der skal nok være nogen, der ikke leve uden det blærede køretøj, måske dem der i forvejen har en Mercedes stående i garagen. 

Som almindelig golf-bil med mindre elmotor, færre udstyrsdetaljer og mindre avanceret teknik er priserne fra 87.000 kr. 

 

Fakta: 

Anders Lynge grundlagde i 2005 Garia sammen med Søren Bak. I 2007 investerede Jysk i Garia, og Jacob Brunsborg, der er søn af erhvervsmanden Lars Larsen, blev en del af firmaet. Siden har Jysk og Lars Larsen sat en del penge i firmaet, som har haft en række år med røde tal i millionklassen. 

Kilde: Jyllands-Posten 

 

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings