in

Mercedes A-Klasse nu som sedan

Sedanmodeller har det ikke nemt i et marked, hvor stationcars og ikke mindst SUV’er tordner frem, men det tager de ikke så tungt på hos Mercedes. 

Den tyske bilgigant, der sælger stort i luksusmarkedet herhjemme, har netop præsenteret en sedanudgave af fjerde generation A-Klasse. 

Og efter de netop offentliggjorte billeder at dømme, er det en skarp sag. Elegant og dynamisk. 

Den kunne jeg godt se mig selv i. 

Det ny design gør A-Klasse sedan med en Cd-værdi på imponerende 0,22 til den mest aerodynamiske serieproducerede bil i verden lige nu 

Det flotte resultat er opnået ved bl.a. optimeret design af for- og bagspoilere, som leder luften effektivt forbi for- og baghjul, ligesom paneler under bilen og tætninger rundt om bl.a. lygter nedsætter unødvendig turbolens og vindmodstand. 

Også på sikkerhed og komfort har Mercedes hævet barren til et niveau, der ikke tidligere er set kompaktklassen.  

Sikkerhedsudstyret omfatter blandt andet vognbaneassistenten Active Lane Assist, som er i stand til at styre bilen tilbage i sin bane ved at bremse det ene hjulsæt separat. Dermed er bilen i stand til effektivt at rette hurtigt op, samtidig med at risikoen for at bilen skrider ud minimeres.  

Desuden er både den automatiske nødbremse Active Brake Assist samt fartpilot med fartbegrænser blandt standardsikkerhedsudstyret. 

A-Klasse sedan er udstyret med det intelligente infotainmentsystem MBUX – Mercedes-Benz User Experience – som gør det muligt for føreren at styre næsten alle bilens funktioner fra ét samlet system ved brug af enten touchpad, touchscreen eller simpelthen ved at bede bilen om det. Systemet er nemlig stemmestyret og vågner ved sætningen ”Hey Mercedes”. 

Trods det sportslige design, er den ny A-Klasse også praktisk. Bagagerummet rummer nemlig hele 420 liter og er udstyret med en stor bagagerumsåbning, som måler 95 cm i bredden og 46,2 mm i højden. Det gør det nemt at få selv større stykker bagage ind og ud. 

A-Klasse sedan præsenteres med samme motorudvalg som A-Klasse hatchback med enten benzin- eller dieselmotor, som alle er firecylindrede. 

På dieselsiden præsenteres i første omgang A 180 d med 1,5 liters dieselmotor med 116 hk, som fås i kombination med enten 6-trins manuel gearkasse eller dobbeltkoblingsgearkassen 7G-DCT. 

På benzinsiden er det muligt at vælge 7G-DCT til A 200, der med 163 hk bliver mindste benzinvariant i Danmark, mens A 220 4MATIC med 190 hk både har firehjulstræk og 7G-TRONIC som standard.  

Kraftigste udgave bliver i første omgang A 250 sedan, som fås både med og uden 4MATIC og udelukkende sammen med 7G-TRONIC. 

A-Klasse sedan kan forudbestilles fra efteråret.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

By med i forsøg med førerløse biler

Audi Q3 nu med mere kant