in

Audi Q3 nu med mere kant

Det er kommet mere kant på den ny Audi Q3. 

De bløde runde, lidt kedelige linjer er erstattet af et mere dynamisk og sportsligt look. 

Audi selv kalder bilen mere selvsikker, og det kan jeg kun give dem ret i. 

I kabinen videreføres det udvendige design med stramme linjer og tredimensionelt udformede elementer, der har mange ligheder med mærkets luksusklassemodeller. 

Arkitekturen harmonerer perfekt med det nye betjeningskoncept, hvor det centrale element er MMI touch-displayet, som er omgivet af glasoptik-afdækning i sort højglans.  

I forhold til forgængeren er den nye Audi Q3 vokset på næsten alle områder. Den er 448,5 cm lang, 185,6 cm bred og 158,5 cm høj. Akselafstand er øget med 7,7 cm og det giver mere rummelighed i kabinen. 

Bagsædet kan forskydes 15 cm i længderetningen, og det tredelte ryglæn i forholdet 40:20:40 kan indstilles i syv trin i hældningen. Afhængigt af bagsædets og ryglænenes position rækker bagagerumsvolumen fra 530 til 1.525 liter. 

Bagagerumsbunden kan varieres i tre forskellige niveauer, og bagagerumsafdækningen kan opbevares under bunden, når den ikke skal bruges. Som ekstraudstyr fås der en elektrisk bagklap, som også kan åbnes og lukkes med en fodbevægelse.  

Betjenings- og visningskonceptet i SUV’en er nykonstrueret helt fra bunden, og Audi har afskaffet de analoge instrumenter. Allerede som standardudstyr er der et digitalt kombiinstrument på 10,25” med ombord. 

Et highlight blandt assistentsystemerne er den adaptive kørselsassistent. Den omfatter funktionerne fra den adaptive fartpilot, køassist og vognbaneassist. 

Ved lanceringen leveres den ny Q3 med forskellige benzin- og diesel motorer i kombination med forhjulstræk eller quattro-firehjulstræk. Alle motorer er firecylindrede med direkte indsprøjtning og turboladning, og deres ydelse ligger mellem 150 hk og 230 hk. Kraftoverførslen udføres af en 6-trins manuel gearkasse eller en hurtigt skiftende 7-trins S tronic.  

Audi Q3 lander hos de danske forhandlere i slutningen af efteråret. Der er ikke danske priser på Audi Q3 endnu. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mercedes A-Klasse nu som sedan

To tragiske dødsfald i bilverdenen