in

Lexus bliver nu også elektrisk

Lexus vender næste år tilbage til Danmark efter seks år ude af markedet. Og det kan bliver året, hvor det japanske luksumærke bl.a. lancerer deres ny elbil, der netop er blevet afsløret på den internationale biludstilling, Guangzhou International Automobile Exhibition, i Kina. 

Elbilen hedder UX 300e og er en SUV med et meget tidstypisk design.

Elmotoren i UX 300e yder 150 kW, svarende til lidt over 200 hestekræfter, med et drejningsmoment på 300 Nm. Motoren forsynes med strøm fra et 54,3 kWh stort lithium-ion batteri, der er placeret under gulvet i kabinen. En placering der bidrager til et ekstra lavt tyngdepunkt og giver en forventet rækkevidde på ren el på 400 km målt efter NEDC-metoden. 

En elbil er i sig selv normalt naturligt stille, da elmotoren ikke støjer. Lexus har i UX 300e alligevel lagt ekstra støjisolering omkring kabinen for bl.a. at mindske vindstøj og hjulstøj, der ellers ville være mærkbar uden lyden fra en brændstofmotor.  

Ydermere har Lexus tilført et aktivt lydkontrol-system, der sender naturlige lyde fra bilens omgivelser ind i kabinen, så føreren bliver mere opmærksom på, hvad der sker omkring bilen. 

Bag rattet i den nye Lexus elbil kan man skifte mellem forskellige indstillinger, der styrer acceleration og deceleration alt efter situationen, man befinder sig i. Føreren kan mærke den kraftfulde acceleration og det øjeblikkelige moment fra elmotoren, når speederpedalen trædes ned, og på såkaldte skiftepaler ved rattet vælge mellem fire forskellige niveauer til at motorbremse bilen med elmotoren – og dermed regenerere mest muligt strøm på batteriet under kørslen. 

Salget af den fuldt elektriske elbil starter i Kina og Europa til næste år. Priser offentliggøres tættere på salgsstart.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings