in

Læs her før du leaser en bil

Det har aldrig været mere populært at lease biler end det er nu. 

Men Leasingmarkedet kan være en jungle at finde rundt i, og derfor har Vildmedbiler.dk bedt manden bag Forza Leasing, koncerndirektør Lasse Frost, give nogle gode råd til dig om hvad du skal være opmærksom på. 

Når du leaser en bil, lejer du i praksis bilen af dit leasingselskab og får overdraget brugsretten til bilen i en aftalt periode, som typisk ligger mellem seks og 36 måneder. Du opnår den samme frihed, som hvis du selv havde købt bilen, men du har færre penge bundet i bilen og dermed mulighed for at komme ud med et langt mindre tab. 

“Kunne du godt tænke dig at skifte bil med jævne mellemrum fx hvert tredje år, er leasing oftest det mest fornuftige. Og vil du undgå dyre værkstedsregninger og store værditab på bilen, giver det samtidig en tryghed med leasing-modellen frem for et traditionelt køb,” mener Lasse Frost. 

Da leasingselskabet hverken betaler moms eller fuld registreringsafgift på bilen – men kun en afgift for leasingperioden – får du altså et langt mindre tab på den pågældende bil i modsætning til det, du vil opleve i forbindelse med et køb af den samme bil.  

“Hvis du til gengæld vil købe en brugt bil og ikke stiller de store krav til køretøjets størrelse, komfort og ekstraudstyr, vil det oftest være mest økonomisk at købe den. Men leasing er ikke kun for dem, der drømmer om store biler med masser af lir og luksus. Leasing vil næsten altid være den bedste og mest økonomiske løsning, hvis bilens værdi ligger omkring eller over 300.000 – 350.000 kroner,” vurderer leasing-eksperten.  

Når og hvis du vil lease din bil i stedet for at købe den, er næste skridt at finde ud af, om den skal leases ”finansielt” eller ”operationelt”.  

“Operationel leasing er en fordel for dig, som ønsker en mindre bil, hvor der ikke lægges stor vægt på ekstraudstyr og komfort, og hvor man ikke kører mere end 15.000 km. om året,” forklarer Lasse Frost og fortsætter: “Finansiel leasing er til gengæld en relativt billig måde at erhverve sig en nyere og mere eksklusiv bil på. Denne model er derfor som tommelfingerregel anbefalelsesværdig til dig, som ønsker et større og mere luksuriøst køretøj, der enten er helt ny eller lettere brugt.

Hos Forza Leasing anbefaler vi som udgangspunkt finansiel leasing, eftersom denne model også giver en række fordele, som man ikke opnår med operationel leasing. Ved finansiel leasing har du f.eks. ingen kilometer-begrænsning, og du skal ikke betale for eventuelle skader ved leasingaftalens ophør. Det giver dermed en høj grad af frihed – både når det kommer til antallet af kørte kilometer og de dyre, uforudsete værkstedsregninger.”  

Det kan være fristende at sætte en hurtig underskrift på leasingaftalen, når der er udsigt til drømmebilen, men det er vigtigt, at du sikrer dig, at kontrakten matcher dine ønsker, behov – og ikke mindst pengepung.  

Hvad du skal være opmærksom på, fortæller Lasse Frost her: 

  1. Hvor meget du må køre om året? Hvad siger begrænsningen på kørsel i kontrakten, og er det realistisk ifht. dit behov? “De såkaldte overkørte kilometer kan blive en dyr affære, så dem er der ingen, der ønsker at gøre sig skyldig i.”
  2. Hvor lang tid er leasingaftalens løbetid, og hvor langt ud i fremtiden forpligter du dig til den samme bil? “Hos Forza Leasing har vi typisk en kontraktperiode på 12 måneder, men på tværs af leasingselskaberne kan det variere mellem seks og 36 måneder. Efter 12 måneder vil afgiften på bilen være faldet, og herefter kan du indgå en ny kontrakt, hvor den månedlige leasingydelse vil være lavere,” fortæller leasing-eksperten.
  3. Hvor stor en førstegangsydelse skal du have op ad lommen? “Førstegangsydelsen afhænger af afskrivningen på bilen i den periode, hvor du leaser. Derfor vil førstegangsydelsen også altid være højere på nye, store biler end på små, ældre leasingbiler.”
  4. Hvad siger aftalen om service og reparation? “Det skal du også have for øje. Det er meget forskelligt fra selskab til selskab, hvad man som forbruger får tilbudt. Hos Forza Leasing betaler du som udgangspunkt selv for bilens driftsomkostninger i leasingperioden, men du kan også tegne en serviceaftale, der sikrer dig mod uforudsete værkstedsregninger. Derfor er serviceaftaler en god ide, hvis du vil have 100 pct. tryghed omkring bilens drift og økonomi i hele leasingperioden.”

Ifølge Lasse Frost er det ofte en god idé at lease, men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, så man ikke underskriver i blinde.  

 

 

What do you think?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Det kører engelske fodboldstjerner i

Skoda Superb får elektrisk hjælp