in

Kæmpe DTC-satsning på Tv2 Sport

Motorsport er bedst live, det gælder også Danmarks kongeklasse, DTC. Men skulle du være forhindret i at komme til løbene, der næste år kommer i et endnu mere spændende setup, så kan du få din lyst styret på den ny Tv-kanal, TV2 Sport. Også i den grad!

TV2 har lavet en DTC/motorsportspakke, der ikke tidligere er set herhjemme.
Der sendes nemlig ikke alene fra søndagens løb, der vil også være indslag fra træning og tidtagning om lørdagen.
Plus en masse andre spændende indslag.
“Det er et fantastisk setup for DTC og for motorsporten, men ikke mindst kørerne, der vil blive promoveret mere end nogensinde,” siger DTC-promotor, Peter Elgaard. “Specielt er jeg begejstret for den måde, TV2 Sport vil sende på. Den er bare fantastisk.”

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]Fakta om den ny sportskanal:[/highlight]

Hvornår går TV 2s nye sportskanalen i luften?
Fredag 9. januar 2015 kl. 18.30. Første live-transmission er på skærmen allerede fra kl. 19.30, når Danmarks herrelandshold i håndbold mødes med Slovenien i Totalkredit Cup – direkte fra Arena Fyn i Odense.

Hvad kan jeg se på TV 2 SPORT?
Sportskanalen vil fra første sendedag have fokus på danske rettigheder, live-sport, events og journalistik i form af magasinprogrammer og løbende nyhedsdækning fra TV 2 Sportscenter flere gange om dagen.

Ud over de mange timers transmission fra ligakampe og slutrunder får TV 2 SPORT også en række faste magasinprogrammer. De faglige sportsmagasiner omfatter blandt andet det ugentlige håndboldmagasin ’Kontra’ med et fast ekspertpanel og Thomas Kristensen som vært. I programmet ’Fodbold Unplugged’ graver Zak Egholm dybt i ugens mest omtalte temaer fra fodboldens verden.
Morten Ankerdal stiller i et aktuelt sportsmagasin skarpt på ugens hovedpersoner, og i ’Sportsquizzen’ – en dansk udgave af det legendariske BBC-format ’A Question of Sport’ – vil Claus Elming hver uge fordele spørgsmål og point mellem to hold af kendte sportsfolk. Der arbejdes på endnu flere programmer til TV 2s sportskanal – bl.a. magasinet ’SportsLab’ med forsøg og tests inden for både elitesport og motionsidræt.

Hvilke sportsrettigheder har kanalen købt?
TV 2 SPORT er fortsat på udkig efter gode rettigheder – så listen herunder udvides løbende:

  • Håndbold: Boxer Herreligaen og Boxer Dameligaen samt VM- og EM-slutrunderne 2015-2018
  • Ishockey: Metal Ligaen og VM 2015 / 2017
  • Basketball: NBA og den danske Basketliga
  • Cykling: Amstel Gold Race, Vuelta a España, Classica san Sebastian, Vattenfall Cyclassic, Tour de Romandie, Flanderns Classics, Criterium Dauphine m.fl.
  • Fodbold: Æresdivisionen i Holland, EM 2016 og VM 2018 / 2022
  • Motorsport: Dansk DTC
  • Badminton: VM, All England, Super Series m.fl.
  • Vintersport: Langrend, alpint, skiskydning, freestyle og snowboard
  • OL 2016
  • Derudover: Svømning og kano og kajak og meget mere.

Hvem er værterne på TV 2 SPORT?
Værterne er dem, du i forvejen kender fra TV 2 og fra TV 2-kanalernes sportsdækning – f.eks. Morten Ankerdal, Dennis Ritter, Thomas Kristensen, Claus Elming, Stine Bjerre Jørgensen, Flemming Toft, Jimmy Bøjgaard, Nadia Filt, Heidi Frederikke Sigdal, Camilla Nørgaard, Michael Stærke, Zak Egholm og Christian Müller Bækgaard, basketball-duoen Thomas Bilde og Peter Wang, håndboldkommentatorerne Bent Nyegaard og Lars Christiansen m.fl.

Hvor mange timer sender TV 2 SPORT?
Kanalen sender 18 timer i døgnet – i primetime altid live – og flere gange hver dag er der seneste nyt fra TV 2 Sportscenter. Breaking news og høj puls er ikke kun forbeholdt nyhedskanaler. TV 2 SPORTl sætter en ære i at give nyhedsopdateringer flere gange dagligt til de sportsinteresserede danskere og de vaskeægte fans.

Kan jeg se TV 2 SPORT via min tv-distributør?
Ja, TV 2 har indgået aftale med alle de største tv-distributører. Vi har lavet en oversigt over de distributionsaftaler, der er indgået på nuværende tidspunkt, og som løbende vil blive opdateret – læs mere her.

Hvad gør jeg, hvis min distributør ikke har TV 2 SPORT?
Du har mulighed for at se sportskanalen via TV 2 PLAY, hvor kanalen kan købes alene eller sammen med andre TV 2-kanaler. Og så er det en god idé at fortælle din tv-distributør, at du mener, at TV 2 SPORT bør være en del af distributørens kanaltilbud til kunderne.

Kan jeg se TV 2 SPORT på nettet?
Ja, TV 2 SPORT kan ses via TV 2 PLAY. Det er muligt at købe sportskanalen alene eller sammen med andre TV 2-kanaler. TV 2 PLAY kan dog kun ses i Danmark – begrænset adgang fra udlandet. Med TV 2 PLAY kan man se TV 2 SPORT på både pc/Mac, iPad, iPhone, Android og Windows Phone. I løbet af foråret 2015 kan TV 2 PLAY også tilbyde adgang via nye enheder. Læs mere om TV 2 SPORT på TV 2 PLAY her.

Kan jeg stadig se sport på TV 2s hovedkanal?
Ja, absolut. Hovedkanalen vil stadig være stedet, hvor Danmarks kampe præsenteres i forbindelse med mesterskaber i f.eks. fodbold og håndbold, ligesom de store fodboldkampe fra VM- og EM-slutrunder vil blive sendt på hovedkanalen sammen med f.eks. Tour de France og en ugentlig SuperMatchen fra de danske håndboldligaer. Akkurat som det er tilfældet i dag.

Hvorfor vil TV 2 have en sportskanal?
Vi mener, at en sportskanal klæder TV 2s samlede udbud af kanaler, og på TV 2 har vi altid elsket sport. Med en dedikeret sportskanal kan vi nu udnytte vores attraktive sportsrettigheder endnu bedre og give sporten den tid og plads, vi mener, den fortjener – f.eks. i studieprogrammer, analyser, magasinprogrammer, quizzer osv.
Samtidig har vi længe kunnet se, at er en plads i markedet til en sportskanal med det stærke fokus på danske rettigheder og med den puls, passion og personlighed, som er kendt fra TV 2s sportsdækning. Det er blevet bekræftet af de forhandlinger, TV 2 har haft med distributørerne, og vi er både stolte over, at TV 2 SPORT allerede fra starten er den mest udbredte blandt de rendyrkede sportskanaler.

TV 2 har før prøvet at have en sportskanal – hvad skulle være anderledes denne gang?
Denne gang er kanalen helt vores egen. Frem til udgangen af 2012 ejede TV 2 sportskanalen TV 2 SPORT sammen med Viasat, men dengang havde vi – efter krav fra konkurrencemyndighederne – ingen indflydelse på kanalen. Vi valgte derfor at sælge vores andel, og den grundlæggende forskel er således, at den nye kanal er 100 procent vores egen.
Hvordan adskiller TV 2 SPORT sig fra alle de andre sportskanaler?
En sportskanal som TV 2s – med fokus på danske sportsrettigheder, store events, live-transmissioner hver aften i primetime, nyhedsdækning flere gange dagligt samt journalistiske magasinprogrammer – findes ingen andre steder i Danmark.

Læs mere og følg med på sport.tv2.dk

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings