in ,

Er du klar til Le Mans på lørdag?

Årets Le Mans skulle være kørt i den kommende weekend, men så kom corona-virussen forbi og arrangøren, ACO, måtte aflyse og finde en ny dato senere på året: Det blev den 19.-20. september. 

Men har du indstillet det indre ur på weekendens løb, så kan du roligt købe et par ekstra colaer og nogle pakker pølser, for 24-timersløbet afvikles viruelt, altså som computerrace. 

Løbet starter kl. 15.00 og dækkes af TV2 i 23 timers og TV2 Play i to timer fra 21.00 til 23.00. 

Det vituelle løb vil blive dækket af sammen journalister og eksperter som skulle have dækket det rigtige løb i weekenden. 

Der er 200 kørere i 50 biler til start og blandt dem syv danskere.  Det er Nicki Thiim og Lasse Sørensen, Aston Martin Racing, Jan Magnussen og Dennis Lind, Corvette Racing, Nicklas Nielsen og Kasper Stoltze, AF Corse Ferrrari samt Jesper Nyvang Pedersen, ByKolles-Burst Esport. 

Hovedparten af kørerne sidder hjemme med deres eget, grej men fx Nicklas Nielsen og Kasper Stoltze er kaldt ned til Ferraris hovedkvarter i Maranello for udstyrsmæssigt at være maksimalt på. 

Jesper Nyvang Pedersen, som er medejer af det danske simulations-racing-team, Burst Esport,  stiller op i topklassen med racerteamet ByKolles. 

Og han forventer et spændende race med masser af action og drama. 

“Vores team består foruden mig selv af kørere fra Spanien, Slovakiet og Schweiz samt to ingeniører, der døgnet rundt følger os og giver meddelelser om vejr, vind, benzinforbrug og hvad vi skal gøre, hvis vi bliver ramt af uheld, akkurat som i et rigtigt Le Mans,” fortæller Jesper Nyvang Pedersen til Vildmedbiler.dk. 

Forud for løbet har Burst Esport trænet med de to racerkørere f teamet for at vænne dem til Sim racing, der kræver et ekstremt højt koncentrationsniveau og stor styrke. Der skal gode benmuskler tid, fordi der skal trykkes 60 kilo for at bringe bilen til standsning og gode armmuskler til at håndtere rattet.

Om chancerne i løbet giver Jesper Nyvang Pedersen gerne et bud på. 

“Vi skal være heldige, hvis vi skal vinde løbet, men vi har farten, så en podieplads er absolut inden for rækkevidde,” siger han. 

Hvis du aldrig før har set sim racing, så gør dig selv den tjeneste at tune ind på TV2 sport eller Eurosport på lørdag kl. 15,00, for det er spændende og meget, meget virkeligt. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings