in

Jan Magnussen flyvende på Daytona

Den regerende IMSA-mester, Jan Magnussen, var flyvende i kvalifikationen til årets første store langdistanceløb, 24 Hours of Daytona på den berømte racerbane i Florida. 

Med en, overraskende for ham selv, supertid satte han hurtigste tid og starter derfor sammen med sine to medkørere, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller, på pole position i GTLM-klassen, når løbet starter 20.40 dansk tid lørdag aften. 

“Vi fik vist, at den ældste bil i feltet stadig er hurtig, og at vi har sat noget sammen, som virker. Og selvom løbet varer et døgn, så kan en pole position godt ende med at have afgørende betydning. For to år siden tabte vi eksempelvis løbet med 0,034 sekunder,” fortæller Jan Magnussen fra Florida. 

I GT Daytona-klassen var der stor opmuntring til danske David Heinmeier Hanson. Efter problemer med at finde farten i træningen, satte hans medkører i 3GT Racing Lexus RC F GT3, J. Hawksworth, fjerdehurtigste tid. 

Porsche-køreren Christina Nielsen starter på niendepladsen i GTD. Her var det teamkammeraten Robert Renauer, der satte tiden. 

“En niendeplads er bestemt ikke det resultat, vi havde håbet på. Men Robert gjorde et fantastisk stykke arbejde derude. På den positive side sluttede vi kvalifikationen som den hurtigste Porsche. Træningen er forløbet godt, og vi kan stadig nå at finde noget fart, inden løbet skydes i gang. Det er et langt løb, og det vigtigste for os er at komme sikkert fra start og gennemføre natten uden at blive involveret i problemer. Kort sagt handler det om, at vi stadig er med i kampen, når solen bryder frem, og der for alvor begynder at blive kæmpet om pladserne,” siger Christina Nielsen. 

TIDSPLAN – 24 HOURS OF DAYTONA: 

Fredag 26. januar 

Kl. 09.40 (15.40) – Træning #4 (60 min) 

Lørdag 27. januar 

Kl. 14.40 (20.40) RACE (24 timer) 

Her kan du følge løbet:
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings