in

Italiensk skønhed bliver 60 

Alfa Romeo Giulietta kan i år fejre sin 60 års fødselsdag. 

Den italienske skønhed, der havde sin debut på biludstillingen i Torino i 1954 i en Sprint-udgave,  var den gang uden sidestykke hvad angår ydelse og tekniske formåen.

Men det var ikke bare de flotte former, der betog bilentusiaster over hele verden. Også en ny motor, der var bygget i aluminium og havde dobbelt overliggende knastaksler imponerede.

Motoren blev anvendt i Alfas racerbiler, hvilket betød, at den havde maksimal ydeevne og pålidelighed. Sammen med den strømlinede karrosseri betød det, at Giulietta Sprint kunne opnå en tophastighed på 165 km/t– en dengang uhørt hastighed i klassen.

Efter Sprint kom den endnu kraftigere Giulietta Sprint Veloce i 1956, som ved sin debut ved det legendariske Mille Miglia-race sluttede på 11. pladsen, kun overgået af modeller, som var dobbelt så stærke.  

Giuliettas unikke mekanik og ydeevne fik endnu en gang sat trumf på med designperlen Spider, som blev udviklet specifikt til det amerikanske marked. Efter salget af de første 600 biler kunne amerikanerne dog ikke længere have den for sig selv, og Giulietta Spider blev herefter også lanceret i Europa og resten af verdenen.

Senere kom Giulietta Turismo Internazionale og Giulietta Sprint Speciale – bedre kendt som “SS” – der sammen med sit elegante, tidsløse design havde en 1,3 liters motor nu med hele 100 hk, hvilket resulterede i en tophastighed på 200 km/t.

Arven efter den stolte Giulietta lever stærkt videre 60 år efter sin debut, og det markerer Alfa Romeo med den nyligt face-liftede Alfa Romeo Giulietta QV, også med en ny motor i aluminium, i kombination af sportslig elegance og ekstrem køreglæde.

Netop nu er Giulietta mere opnåelig end nogensinde, da udgaven med 170 hestes benzinmotor og alt i udstyr kan privatleases fra 3.495 kr. om måneden med 25.000 kr. i førstegangsydelse.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings