in

Hyundai satser stort i mikroklassen

Salget af mikrobiler falder og falder, men det har ikke fået Hyundai til at ryste på hænderne. 

Den koreanske bilproducent har netop, i Portugal, præsenteret en ny udgave af i10, der kommer til salg herhjemme i løbet af foråret til en forventet startpris på lige under 100.000 kr. 

2020-modellen, tredje generation, er som forgængeren 367 cm lang, men to cm fladere og ligeledes to cm bredere., hvilket gør den mere dynamisk at se på. 

De største nyheder er dog sværere at få øje på, men den er spækket med masser af sikkerhedsudstyr som bl.a. automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, infotainmentsystem samt Blue Link, der er Hyundais permanent opkoblede system, som gør bilen konstant online med et SIM-kort.  

På motorsiden er der intet nyt under hjelmen. Indstigningsmodellen er med en trecylindret 1-liters motor med 67 hk. Syntes du den er lidt for bovlam, kan den ny i10 fås med en firecylindret 1,2-liters med 84 hk. De to motorer kan kombineres med enten en femtrins manuel gearkasse eller med en automatiseret manuel gearkasse.  

Hyundai lagde ved præsentationen ikke skjul på, at storbilfornemmelse i kabinen har været vigtig i designarbejdet, og det er lykkedes. Og så kan i10 kan fås med en stor touchskærm på otte tommer

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings