in

Her er elbilen til familien Danmark

Hvis prisen er i orden, er den ny elektriske CITOGOe iV lige bilen familien Danmark har brug for. 

Både dem, der bare suser rundt i byerne og med en rækkevidde også for dem, der skal længere omkring. 

CITIGOe iV er Skodas første produktionsklare elbil i mærkets 124-årige historie. Den er startskuddet på Skodas elektriske fremtid, hvor der bl.a. er planlagt ti elbiler inden udgangen af 2025.  

Skoda forventer, at biler med elektrisk drivlinje på det tidspunkt vil udgøre 25 procent af mærkets samlede salg. 

Som elbil har CITIGOe en elmotor på 61 kW (83 hk), og batteriet er et 60 Ah litium-ion med en kapacitet på 36,8 kWh, der giver CITIGOe iV en rækkevidde på 265 km (WLTP).  

Hvis det er nødvendigt at oplade batteriet undervejs, kan CITIGOe iV hurtiglade med 40 kW DC via et CCS-ladekabel. Det oplader batteriet til 80 procent på en time. Anvender man en ladeboks med 7,2 kW AC, tager opladning til 80 procent fire timer og otte minutter, mens opladning med 2,3 kW tager 12 timer og 37 minutter. 

Batteriet er placeret i bunden af CITIGOe iV, så det ikke optager plads i kabine og bagagerum. Således har CITIGOe iV et bagagerum på 250 liter og 923 liter, når bagsæderyglænet bliver lagt ned. Altså er bagagepladsen kun marginalt mindre end i CITIGO, som rummer 251/959 liter. 

Til gengæld adskiller CITIGOe iV sig på udseendet, fordi kølergrillen er indfarvet i karrosserifarven i stedet for at være sort. Indvendigt er instrumentpanelet blevet redesignet, og standardudstyret omfatter bl.a. vejbaneassistent og Climatronic-klimaanlæg.  

CITIGOe iV forventes at få danmarkspremiere i første kvartal næste år. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings