in

Her er dommen over danske racerkørere

Danmark er et lille hjørne på motorsportens verdensbillede.

Alligevel klarer vi os storartet. På engelsk ville man sige; ”punching above our weight”, frit oversat til “vi overpræsterer”.

Det gælder specielt i bilsporten, hvor de bedste danske kørere igen har leveret fremragende i årets første halvdel, og ser ud til at fortsætte med at gøre det.

Vildmedbiler.dk giver dig her vores vurdering af de bedste køreres præstationer:

Vort absolut største navn, Kevin Magnussen, præsterer bedre og bedre i F1 for sit nye team, Haas F1. K-Mag leverede senest en fremragende præstation i Azerbaijan, men også i flere af sæsonens hidtil kørte løb.

Big Mag, Jan Magnussen, er blevet 44 år, men det kan ikke ses på kørsel. Han leverer toppræstationer nærmest hver weekend, hvad enten det er i GT-racing i USA, på Le Mans eller i DTC.

Er officiel fabrikskører for General Motors.

Christian Lundgaard ligner mere og mere den logiske efterfølger til Kevin Magnussen. Det er stadig tidligt (Christian er knapt fyldt 16 år), men hans præstationer i debutsæsonen i formel-racing har været intet mindre end imponerende.

På indeværende tidspunkt fører Christian både det spanske og NEZ-mesterskab i Formel 4.   Som officielt medlem af Renault Driver Academy kan det åbne hele vejen.

Nicki Thiim fortsætter med at imponere, hver eneste gang han sætter sig bag rattet af en GT-bil. Suverænt hurtigste kører i kategorien i WEC, og når han bliver ”lånt ud” af AMR leverer han også varen, fx i den førende GT-bil i den Europæiske Le Mans Serie.

Marco Sørensen imponerer med sin tekniske indsigt og stamina. Samarbejdet med Nicki Thiim i ”Dane-Train” fungerer perfekt, og mens Nicki sætter de hurtigste tider imponerer Marco med sin fine forståelse for dæk og set-up.

Når nogen bliver bedt om at evaluere nye dæk-compounds eller udføre ”triple-stints” i løbene er det Marco.

Michael Christensen startede sæsonen med at vinde Daytona 24 H for et Porsche kundeteam , som han var udlånt til, men sæsonen har ikke været den sæson, han havde håbet på. Den ny Porsche 911 RSR har endnu ikke helt vist det potentiale, der var forventet og det er smittet af på resultaterne.

Men danskeren har en stor stjerne hos Porsche, og er netop blevet udtaget til Spa 24H, hvor han skal køre sammen med Kevin Estre og Laurens Vanthoor.
Nicklas Nielsen er udvalgt af Ralf Schumacher til sit Formel 4-team som den, der skal etablere US-Racing som tysk topteam. Foreløbig med stor succes, idet Nicklas vandt åbningsløbet, og efterfølgende har sikret tre podiepladser. Ralf og kompagnon Gerhard Unger har store planer, og Nicklas indgår i disse.

Anders Fjordbach, Nordjyske High Class Racing, er årets vel nok største danske overraskelse på den internationale scene. Han har vist fremragende kørsel i sin første sæson i LMP2 i ELMS. To tredjepladser i de første to afdelinger er det blevet til sammen Dennis Andersen, der også har overrasket fornemt.

Målet er Le Mans 2018.

Christina Nielsen vandt sidste år amatørklassen i USA’s bedste mesterskab (GT-D), og hun og holdkammerat Alessandro Balzan fortsætter hvor de slap. Foreløbig andenplads i årets mesterskab. Kørte i år Le Mans for anden gang i karrieren.

Mikkel Jensen er blevet indlemmet i BMWs juniorteam efter at have vundet en shoot-out mod andre store talenter fra hele verden. Er indsat i en M6 GT3 i Blancpain-serien, hvor han skal bevise BMWs motorsportsledelse, at han er en kører, de vil satse på fremover.

Mikkel er til eksamen hver gang, dan sidder i bilen. Han kører også LMP3 i ELMS for et russisk-ejet team. Her har en vist imponerende kørsel.

Årets højdepunkt for Mikkel Jensen bliver 24-timers-løbet på Spa for BMW.

Dennis Lind er tilknyttet Lamborghinis juniorer-program og kører i samme serie som Mikkel Jensen. Også han skal køre 24-timersløbet på Spa.

Nærlæsning af tider i de løb, de to har kørt viser, at begge er hurtigst i deres respektive teams.

19-årige Nicolai Sylvest har efter en flot start på året for AMG Zakspeed sammen med sin medkører i ADAC GT fået problemer med at få bilen til at køre, som de vil.

Nicolaj Møller Madsen arbejder målrettet med sit netværk og træningen i fitness-centre), (kan jeg læse på Facebook), men race skrives der ikke meget om. I GT4-serien, der har været han store mål i år, stoppede samarbejdet med et tysk Porsche-team efter havde sat bilen af i en afdeling i England, og i 24-timersløbet på Nürburgring for Phoenix Racing sluttede festlighederne også efter et besøg med beton’en.

Spændende høre om NMM’s næste træk.

Mikkel Mac kører en Ferrari i GT Open for et portugisisk team, og vandt sammen med sin portugisiske makker et af løbene på Spa i tredje afdeling. Halvvejs i serien er parret på tredjepladsen i mesterskabet. MM er inde i billedet hos Ferraris GT-fabriksteam AF Corse, og den dominerende kører i den danske DST-serie.

Men mange flere danske kørere har vist sig frem på bedste vis:

Mikkel O. Petersen imponerer i Porsche Super Cup, senest i Monaco, Morten Dons er stærkt kørende i ELMS LMP3, senest i opvarmningsløb på Le Mans, Emil Dose er med fremme i den svenske Ginetta Cup og Nicolai Kjærgaard er i top-10 i det britiske F3-mesterskab

Casper Røes kører også i år i det franske F4-mesterskab. Han blev sidste år nummer 11 i serien, og målsætningen var at være blandt de bedste i år. Det er slet ikke lykkedes og den første halvsæson som nummer ti af 17 kørere, og pointmæssigt langt efter de førende kørere, er ikke godkendt.

Frederik Vesti deltager i det tyske F4-mesterskab for topteamet Van Amersfoort, og var allerede i anden runde en tur på podiet på Lausitzring.

Han er bare 15 år og bliver spændende at følge.

Dansk bilsports hjemlige topklasse, DTC, har udviklet sig fra at være en klasse for hjemlige amatører og professionelle topkørere på gæstevisit, til også at være en reel talentudviklings- klasse.

Kørere som den regerende mester, Kasper H. Jensen, Lasse Sørensen, Frederik Schandorff, Michelle Gatting og Mikkel C. Johansen hæver nu det sportslige niveau i DTC til nye højder.

Og så var det i år legendariske Kris Nissen vendte tilbage til Danmark og DTC.

Den ny Formel 4- klasse i Danmark har flere spændende navne på startlisten. Daniel Lundgaard har efter tre afdelinger lagt sig i spidsen af serien foran Frederik Vesti, der dog har kørt et løb mindre på grund af sine forpligtigelser for Van Amersfort i den tyske Formel 4-serie.

Christian Rasmussen, Casper Pilgaard, Noah Watt og Mikkel C. Henriksen har også vist deres talent frem på bedste vis.

Formel 4 er en vigtig hjemlig formelklasse med internationalt snit. Langt de fleste danske topnavne har gennem årene brugt et år på hjemlig grund som trinbræt til en international karriere.

Kristian og Roland Poulsen nåede at køre et enkelt løb i den ny TCR standvognklasse, men kunne ikke afse den fornødne tid til både at teste og køre, og droppede derfor ud.

Disse var ordene, og vi glæder os til at følge kørerne i anden halvdel af sæsonen.

 

FOTO: Anders Fjordbach har overrasket stort i LMP2 i den europæiske Le Mans-serie.

 

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings