in

Her er bilen, der kan flyve

Vi er blevet præsenteret for mange spændende flyve-bil projekter gennem årene, men ingen er blevet til mere end luftkasteller.

Men nu ser det ud til, at der kommer et transportmiddel, der kan begå sig både på landevejen og i de højere luftlag.
Den hedder AeroMobil 3.0 Prototype, og er netop blevet præsenteret på Pioneers Festival i Wien.
Det har taget AeroMobil ti måneder at bygge den nyeste version på baggrund af de erfaringen, man har gjort med forgængeren, 2,5.
“Vi er imponeret over, at det er gået så hurtigt at bygge den ny version med en stab på bare 12 mand,” siger chefen for AeroMobil, Stefan Klein.
Prototypen, som du kan se i aktion på vedstående video, er bygget i samme materialer, som den endelige version vil blive det, og den er udstyret med autopilot og andre aero-systemer.
Som bil vil AeroMobil fungere som en almindelig luksus-sedan, der kan parkere i en almindelig parkeringsbås, og den er med en affjedring, der gør det muligt at lande på ujævnt underlag.
Sidst, men ikke mindst, er den udstyret med et variabelt vingesystem, der gør det muligt at lande og lette fra forholdsvis korte arealer eller baner.
AeroMobil har testet 3,0 i luften siden starten af oktober, og er allerede blevet certificeret af Slovak Federation of Ultra-Light Flying.
Det ventes også, at den snart bliver godkendt af EU, både som bil og let sportsflyver.
AeroMobil 3,0 drives af en lille Rotax benzinmotor.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Le Mans-vindere satser stort

Sådan rangeres danske racerkørere