in

Ford Puma kan se om hjørner 

Den ny Puma bliver som den første Ford udstyret med en ny teknonologi, der kan se om hjørner.

Funktionen hedder Local Hazard Information (LHI) og advarer føreren om potentielle risici og forhold i vejbanen forude, som man skal være opmærksom på, eksempelvis rundt i et sving. 

Den ny sikkerhedsteknologi er baseret på cloud-lagret kommunikation mellem samtlige tilkoblede biler – uanset bilmærke – og udgør dermed et vigtigt skridt i at højne trafiksikkerheden. 

Advarselssystemet modtager informationer om lokale hændelser og farer direkte via bilens indbyggede FordPass Connect-modem (standardudstyr), selv når hændelsen endnu ikke er synlig for føreren. 

Notifikationerne leveres uafhængigt af navigationssystemet og er baseret på løbende opdaterede informationer fra HERE Technologies, som får data fra både lokale myndigheder og andre biler, der er koblet op til cloud-systemet.  

Notifikationerne leveres direkte i Pumas instrumentering og tæller bl.a. advarsler om vejarbejde, nødstedte køretøjer og dyr eller fodgængere på vejbanen. Notifikationerne kan også give besked, hvis en forankørende bils airbag netop er blevet udløst. Jo flere biler der er koblet op til cloud-netværket, desto mere effektivt er systemet. 

Local Hazard Information vil i løbet af 2020 blive introduceret i hele 80 pct. af Fords personbiler 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings