in

Motorsport: Det sker og det er sket

Det danske rallytalent Jacob Madsen er den kommende weekend til sit livs eksamen.

Det sker når Opel i forbindelse med syvende og sidste afdeling af ADAC Opel Rallye Cup i Tyskland afgør, hvem af fire unge kørere får chancen som fabrikskører i 2016.

Udvælgelsen er allerede startet, idet Jacob og hans konkurrenter løbende er bedømt over sæsonen. Tillige har de gennemført en fysisk test forrige uge.

For at være bedst mulig forberedt har sjællænderen deltaget i både fysiske og mentale træningssamlinger i årets løb, ledet af DASU’s eksperter Dennis Wounlund og Nikolaj Korsgaard.

Ligeledes har den tidligere europamester Henrik Lundgaard assisteret Jacob med gode råd, og inden afrejsen til 3-Städte-Rallye ved Kirscheim står den på medietræning hos DASU.

Sammen med codriver Line Lykke Jensen vandt Madsen seneste afdeling af serien. Jacob Madsen kan stadig nå den samlede andenplads. Løbet køres den 23.-24. oktober.

Siden sidst

Det danske Formula Racing cementerede søndag sin hidtil største triumf da holdet efter sæsonfinalen i Estoril kunne lade sig kåre som samlet vinder af GTE-klassen. Mikkel MacJohnny Laursen og italienske Andrea Rizzoli sluttede løbet på femtepladsen, og det var tilstrækkeligt til at holde alle konkurrenter bag sig i den samlede stilling.

Det er allerede nu bestemt, at Formula Racing stiller til start i næste års udgave af 24-timers-klassikeren på Le Mans i deres Ferrari 458 Italia.

I klassen GTC kom Mads Rasmussen på podiet som nummer tre sammen med det italienske AF Corse-team. Massive Motorsport med Casper Elgaard, Kristian Poulsen og Simon Møller måtte derimod udgå efter en påkørsel en time før slut..

Dansk rallycross største navn, Ulrik Linnemann, vandt sæsonfinalen i Super 1600 i Brescia, Italien og sluttede dermed på en samlet andenplads i EM. Det var Ulriks tredje finalesejr i år og ligeledes tredje gang, nordjyden vinder medalje ved et officielt FIA-mesterskab.

På Hockenheim i Tyskland afsluttede fynske Nicolaj Møller Madsen sæsonen med to tredjepladser i Audi TT Cup (andenpladser, hvis man ser bort fra gæstekørerne René Rast og Marco Bonanomi).

Med resultaterne sikrede Nicolaj sig den samlede andenplads i Audis nye mærkeserie efter polakken Jan Kisiel.

På samme bane afsluttede Nicki Thiim (Foto) sæsonen i Carrera Cup Deutschland med en fjerde- og en sjetteplads og en femteplads i mesterskabet, mens Mikkel Jensen fik en 19., en femte- samt en ottendeplads i sidste afdeling af FIA European Formula 3 Championship og blev nier samlet.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings