in

Den eneste Alfa Stradale skal sælges

 Alfa 155 GTA Stradale er unik, meget unik! Der findes nemlig kun i dette ene eksemplar.

Den er i absolut i orginal og god stand og kommer til salg på Bonhams auktion i italienske Padova den 27. oktober. 

Omkring to mio. kroner er den værdiansat til. 

Produktionen af Alfa 155 startede i 1992, og den vandt i GTA-versionen samme år det italienske standardvognmesterskab – og i årene efter i andre store mesterskaber. 

Sucessen behagede Alfas ledelse, som havde set den opmærksomhed BMW M3 og Mercedes 190E 16 fik, så de bestilte en gadeversion af racerbilen. 

Opgaven blev lagt i hænderne på Abarth-ingeniøren Sergio Limone, der havde gjort sig bemærket ved at skabe den legendariske rallybil, Lancia Rally 037, og efterfølgeren Lancia Delta S4. 

Som udgangspunkt brrugte han 155 Q4, det vil sige den firehjulstrukne version. Det betød, at mange af drivlinekomponenterne var de samme som i Lancia Delta HF Intergrale-ikonet. 

Men Limone gik endnu videre med aerodynamik, undervogn og motor, så bilen opfyldte det daværende Gruppe N-reglement. 

Alfa-ledelsen var imponeret af Limos arbejde, men motoren behagede dem ikke. De mente at de firecylindrede turbo-motor var for klejn og ville i stedet have en mere kraftfuld sekser. 

Her komme så det første store problem. Den motor passede ikke sammen med den valgte drivline. 

Det andet var, at Alfa ikke ville ofre penge på at starte en helt ny produktionslinje, så projektet fik ikke grønt lys af ledelsen. 

Prototypen havnede hos rallykøreren Tony Fassina og efter fire år i glemsomhed solgte han bilen til sin kammerat, der bragte den til Tyskland, hvor den blev tilpasset til gadebrug. 

I 1999 vendte bilen tilbage til Italien til en samler, der for nyligt solgte den til en ny samler, der nu har sat den til salg.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Elbiler i spil til Årets Bil i DK i 2019

Godt nyt til dem, der elsker Porsche