in

Dansk stjernekører i benzindrama 

Porsches danske fabrikskører, Michael Christensen, og hans medkører Kevin Estre mistede andenpladsen i tredje adling af VLN på Nürburgring på grund fejl ved benzinpåfyldning i slutningen af det fire timer lange løb. 

Michel Christensen havde kørt deres Manthey Racings Porsche 911 RS GT3 op på andenpladsen, men løb tør for benzin på vej ind i pitten til kørerskifte. Det lykkedes dog teamet at få bilen hen til pitgaragen og fyldt benzin på, så Estre kunne komme på banen. 

Men den påfyldning var ikke lige efter bogen. 

“Der blev simpelthen hældt for meget benzin på. Der må kun fyldes 107 liter på bilen, men pitmandskabet fyldte 110 liter på og det kostede 15 sekunders straf (fem sekunder for hver liter, red) og det sendte os ned på fjerdepladsen,” fortæller Michael Christensen til Vildmedbiler.dk. 

Udover at koste ham og Estre den flotte andenplads betød det også, at Manthey Racing gik glip af en historisk 1-2-3-sejr. Nu blev de “kun” nummer et og to. 

Christensen og Estre startede løb fra pole position. 

VLN3 blev kørt i masser af regnvejr og det gjorde betingelserne for kørerne mere end svære. 

“Vi lavede nogle fejl, og det kostede, men det har vi lært af og ser frem til 24-timersløbet på samme bane senere,” skriver Michael Christensen på Twitter. 

BMWs fabrikskører Mikkel Jensen var sammen med Philipp Eng og Tom Blomqvist også i aktion på Nürburgring Nordschleife i VLN3 i weekeden, men sluttede langt nede i rækkerne. 

“Vi fik en ret dårlig kvalifikation, da vi blev ramt af en såkaldt Code 60, som kort forklaret svarer til at sende en safetycar på banen, og da vi måtte bruge tid på en teknisk defekt på bilen, besluttede vi at opgive kampen og i stedet bruge resten af firetimersløbet til at teste forskellige setups. Som forberedelse til sommerens store 24-timersløb på Nürburgring,” fortæller Mikkel Jensen. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings