in

Dansk racerkører fanget i spiritustest

En skandale vil nok være et for stort ord!

Men dansk banesport blev ramt af en meget kedelig sag på Padborg Park i weekenden.

Her blev Supertourisme-køreren Christian Siepmann lørdag morgen før løbet fanget i en spirituskontrol foretaget af DASU-kontrollanter.

Og det medførte øjeblikkelig udelukkelse fra arrangementet.

Efterfølgende er han blevet indstillet til skærpet straf.

Flere kørere blev både lørdag og søndag testet for alkohol i blodet, men alle havde ren luft i lungerne.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

 1. Jeg har ikke kendskab til sagen i detaljer, men er motorsportsinteresseret og har også hørt om dette.

  Set udefra er Christian Siepmann og CS Racing et af de mest professionelle drevne teams i Danmark, og det vil være et stort tab for sporten hvis vi mister teamet.

  Fair nok hvis DASU har en promillegrænse på 0, så har man at overholde dette ! MEN, og det er et STORT men. En ting er at møde op til kørermøde med en promille på lidt over 0, så har man brudt reglerne og må selvfølgelig tage konsekvensen. Noget andet er hvor hårdt det skal “takseres” i motorsportskredse. Er det ikke meget mere usportsligt når vi oplever teams der bevidst prøver at snyde med teknikken for at opnå fordele, eller når vi ser usportslig kørsel på banen ???

  Husk på at erhvervspiloter må flyve med en promille på 0,2 og vi alle må køre med en promille på 0,5. Og manglende søvn svarer til promillekørsel (17 timer uden søvn svarer til en promille på 0,5). Hvor mange kørere har ikke prøvet at stille op til et løb uden at have fået tilstrækkelig søvn den foregående nat pga teknik på raceren ?

  Forstå mig ret, har man overskredet grænsen skal man straffes, men husk lige at få proportion i tingene.

  Der sker andre ting i dansk motorsport vi burde være meget mere fortørnede over !

 2. Steen, når nu du er så ivrig for at fortælle historie, undre det mig at det altid kun er de dårlige af slagsen som optager dig. Du har ikke så meget som med et ord nævnt det sportslige og det mesterskab der i samme weekend udspillede sig. Men det har du jo aftalt med visse herre i motorsportens verden, ikke skal ske – kun når noget negativt kan bringes.
  Alle i motorsportens verden tager selvfølgelig afstand, men hvor mange har ikke kørt til bageren efter rundstykker dagen efter en god aften i byen.

  • Hej Jens Ole
   Som du nok kan se, så skriver jeg ikke referater fra nogle løb, heller ikke DTC, som du så pænt hentyder til hele tiden. Jeg skrev ikke noget om at Casper blev mester. Det gør alle andre, hvorfor skulle jeg så også. Jeg prøver at finde gode historie om personer. Og selvfølgelig nyheder. Dem har jeg da stadig en del af, fordi jeg selv ringer dem op, der er interessante.
   Pressemeddelelser er ikke min opgave at bringe.
   Med hensyn til fragtmanden, så har jeg i min research fået fortalt meget om, hvad der foregik fredag aften. Håber historien vil minde alle kørere om, at man ikke møder op til læb med spiritus i blodet, lidt eller meget.
   Alle ved jo, at DASU har nultolerance.
   PS: Jeg har ikke problemer med min kilder/kørere i superligaen.
   PSS: Ingen billiger vel fragtmanden opførsel.

   • Hej Steen

    Vi vil gerne frabede os at du omtaler team CS Racing som fragtmanden, som i øvrigt hedder Danske Fragtmænd Express A/S i dette tilfælde
    Vi er sponsor på bilen og ikke ejer af teamet.
    Ligeså ser vi gerne at billedet bliver beskåret så Danske Fragtmænd Express A/S ikke fremtræder på dette i jeres artikel.
    Danske Fragtmænd Express A/S accepterer naturligvis ikke kørsel i spirituspåvirket tilstand.
    Hverken på racerbaner eller offentligt vej.

    Venlig Hilsen

    René André Lassen
    Afdelingsleder
    Danske Fragtmænd Express A/S

 3. En skændsel for sporten – godt at DASU holder øje! Gad vide hvad hovedsponsoren, Danske Fragtmænd, synes om at blive sammenkædet med spritkørsel og dårlig sportmanship?