in

Dansk formelkører imponerer i USA

18-årige Christian Rasmussen er den seneste i rækken af danske racerkører, der har valgt at køre race i guds eget land, USA. 

Den talentfulde formel-kører kørte sidste år Formel 4 for Magnussen Racing Experience med teknisk hjælp fra bl.a. Allan Brøchner, der har mange kontakter rundt om i verden. 

“Han foreslog mig at prøve lykken i USA, og fandt et godt team til mig,” fortæller Christian Rasmussen. 

Han skrev kontrakt med det Indianapolis-baserede team, Jay Howard Driver Development, og bor i den berømte motorsportsby, når han har opgaver for teamet. 

Til løbene bor han på hotel. 

“Jeg deler lejlighed med kørere og mekanikere fra teamet, og det er en god oplevelse, for vi har det virkelig sjovt sammen,” fortæller Christian Rasmussen til Vildmedbiler.dk. 

Det er dog ikke fest og ballade det hele. 

“Jeg træner meget sammen med en af de andre kørere i fitness-lokalet og i racersimulatoren, så jeg hele tiden er skarp,” tilføjer han. 

Christian Rasmussen har endnu ikke mulighed for at flytte permanent til USA, da han skal passe sin skolegang i Danmark. 

Den unge dansker ligger efter ni afdelinger i F4 U.S. Championship nummer to, bare ti point efter den førende kører, en anden dansker, Benjamin Pedersen, der er bosat i USA. 

Med fire sejre er Christian Rasmussen den mest vindende i serien, og selv om han ikke havde kendskab til nogen af de baner, der køres på, har allerede sat to banerekorder. 

Hvad fremtiden skal bringe, er Christian Rasmussen i tvivl om. 

Jeg har har ikke bestemt for mig for hvor eller hvad jeg skal køre i 2019, jeg kigger på mulighederne i USA, men også i Europa,” siger han.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings