in

Chok: Kris Nissen i DTC-comeback

Tidligere topkører og direktør for VWs mægtige motorsportsafdeling i Tyskland skal køre DTC i denne sæson.

Kris Nissen har overraskende skrevet kontrakt med Massive Motorsport, hvor han overtager sædet i en af teamets STARK-anmeldte biler efter Casper Elgaard.

Der er faktisk tale om et comeback for 56-årige Kris Nissen, da han tilbage i 2002 vandt det første løb i DTC-æraen i en High Class Racing-anmeldt VW Beetle.

Efter en karriere med mange store sejre i internationale løb, blev Kris Nissen ansat hos VW Motorsport i Hannover for at bygge en helt ny afdeling op, og i sine 12 år som direktør opnåede han mange store triumfer, bl.a. at stå bag en vinderbil i Dakar Rally.

DTC-aftalen med Kris Nissen kom i stand på en sjov måde. Casper Elgaard henvendte sig til ham for at få gode råd om et nyt emne til Massive Motorsport kører lineup.

Men pludselig tog mødet en uventet drejning.

“Den plads snupper jeg,” var Kris Nissen svar til Casper Elgaard, og den flerdobbelte DTC-mester var ikke længe om at sige ja!

Var Casper Elgaard overrasket, så var Kris Nissen kone, Lou, nærmest chokeret over hans beslutning.

“Kris havde godt nok talt om at køre oldtimerløb med sin Formel-bil eller hans fars gamle MG, men at han nu skulle til at køre rigtigt racerløb, kom bag på mig,” siger Lou Nielsen. “Men sådan en chance får man ikke hver dag, og jeg ved, at han tror på projektet for eller sville han ikke have sagt ja til Casper Elgaard,” tilføjer hun. 

Efter 15 års pause er den en del “rust”, der skal bankes af, men det var en fysisk toptrimmet Kris Nissen, der mødte op til Massive Motorsports første test med årets DTC-racere på Misano-banen i Italien, hvor også Massive Motorsports førstekører, Kasper H. Jensen er med.

Jeg har kendt og skrevet om Kris Nissen i mange, mange år, så ved at han ikke gør comeback for bare at være med.

Han er en hård nyser uden for banen, og det kommer konkurrenterne til at mærke også på banen.

“I første omgang stikker jeg lige fingeren i jorden for at få en fornemmelse af min egen køretekniske form. Men jeg er da spændt på og meget nysgerrig efter at se, om jeg kan hamle op med alle de unge og dygtige kørere i DTC-klassen,” siger Kris Nissen. 

Udover at bidrage på banen, skal Kris Nissen med sin store erfaring fra VW Motorsport hjælpe Casper Elgaard og Massive Motorsport med at udvikle DTC-teamet og bringe teamet ind på den internationale scene.

Teamchef Casper Elgaard og Massive Motorsports hovedsponsor, STARK, er ikke overraskende jublende lykkelige over at have fået Kris Nissen i stalden.

“Kris er sportsmand til fingerspidserne, og med hans tekniske køreegenskaber er jeg sikker på, at han kan gøre sig i den gode ende af feltet,” siger Casper Elgaard til vildmbiler.dk fra Italien.

SIDSTE: Casper Elgaard afslører i næste uge navnet på køreren i Massive Motorsports tredje DTC-bil.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Fantastisk nyhed. DTC er virkelig tilbage til de “gyldne” 00 ere nu med et stort felt af både nutidens store talenter og ditto tidligere profiler. Kris Nissen er med sit internationale netværk en stor appelsin i DTCs turban. Og for Massive vil han få – ja massiv – betydning i deres fremtidige internationale karriere med teamet.
    For Stark er Nissen også et stort marketing scoop.