in

BMW viser ny 8-serie Coupé på Le Mans

BMW kører i morgen, lørdag, Le Mans for første gang siden 2011.

Den gang stillede de op med en M3 GT2, mens de lørdag kører til start med to potente M8 LMGTE-racere.

I dag fredag brugte BMW fridagen på Le Mans til at præsentere den ny  8-serie coupé, der er udviklet parallelt med racerudgaven.

 “At lancere denne bil til dette unikke løb er meget specielt for os. Dette er første gang, at racerudgaven rammer vejen før den tilsvarende produktionsbil. At se begge biler side om side i Le Mans er virkelig et højdepunkt,” siger motorsportschef, Jens Marquardt.

BMW 8-serie Coupé kommer til Danmark til november i to udgaver, en M850i xDrive Coupé med en ny V8-motor med 530 hk samt en 840d xDrive Coupé med en sekscylindret dieselmotor med 320 hk.

Den 4,4 liters motor med M Performance TwinPower-teknologi har en formidabel ydelse og en imponerende lyd gennem en speciel sportsudstødning. Bilen yder 530 hk mellem 5.500 og 6.000 o/m. Det maksimale drejningsmoment er 750 Nm og tilgængeligt fra 1.800 til 4.600 o/m.

Fra stående til 100 km/t. klarer den på forrygende 3,7 sekunder.

En ottetrins Steptronic automatgearkasse sikrer hurtige og præcise gearskift og firehjulstrækket xDrive sikrer den optimale fordeling af kræfterne.

BMW 8-serie Coupé har lang akselafstand og bred sporvidde. den er 484,3 cm lang, 190,2 cm bred og 134,1 cm høj. Akselafstanden er 282,2 cm.

Det lave tyngdepunkt, den optimale vægtfordeling samt letvægtskonstruktionen i aluminium, magnesium og kulfiberforstærket plast (CFRP) sikrer sammen med de kraftfulde motorer en både dynamisk og sportslig køreoplevelse. Bilen har som standard adaptiv M affjedring og integreret aktiv styring. Der kan tilvælges M karbontag og M karbon eksteriørpakke.

Indvendigt fortsætter det moderne designsprog med den helt nye digitale instrumentering ”BMW Live Cockpit Professional”, som kan tilpasses individuelt og byder på helt nye opsætnings- og tilslutningsmuligheder.

Hos BMW har nummeret 8 altid stået for emotionelt og sportsligt design i luksusklassen. Det være sig både BMW Z8 – som blev produceret mellem år 2000 og 2003 og blandt andet var med i James Bond filmen ,”The World Is Not Enough” – samt den nuværende BMW i8 Coupé og den helt nye BMW i8 Roadster.

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Le Mans afslører ny topklasse

Nicki og Marco reddet af gongongen