in

Bilkort skabte store racerdrømme 

“Når vi bliver store, skal vi køre race!”

Hans Kongelige Højhed, prins Joachim, og hans bedste kammerat på skolen, havde store drømme, når de i fritiden sad og spillede bilkort.

Det blev måske ikke lige på det niveau, de fantaserede om, men de har i dag deres eget racerteam, Cortina Racing Team, det mest berømte i Danmark.

Teamet blev dannet i efteråret 2001, umiddelbart efter at de tre kørere havde kørt  afslutningsløbet på FDM Jyllandsringen.

Alle var enige om, at de ville stå stærkere ved at arbejde tæt sammen om de mange opgaver, der følger med et racerteam på det niveau, de havde nået.

I dag har prins Joachim, Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner hver deres Ford Corina Lotus, som de kører historisk race i – med stor succes.

Alle i teamet er lige, men Oscar Davidsen Siesbye fortæller dog, at Martin Berners ord er lov.

“Han er teamchef og utroligt vidende omkring racerbiler, så når han siger noget, retter vi andre ind.”

Men for de tre teamkammerater er livet i dag andet en race.

Det kan være svært at finde plads til alle de løb, vi gerne vil køre, for vi har jo også en familie, der skal passes, så i år lægger vi mest fokus på Classic Race Aarhus og Copenhagen Historic Grand Prix,” fortæller Oscar Davidsen Siesbye.

 

 

Fakta om de tre Corina Lotus:

Den hvide med startnummer 65 er uden tvivl den mest kendte og mest populære historiske racerbil i Danmark: Den køres af HKH Prins Joachim.

Bilen har racerhistorie, som går tilbage til 1965, og er i modsætning til teamets to andre Lotus Cortinaer højrestyret.

Det kommer sig af dens tidlige racerhistorie fra utallige løb i England.

Bilerne er med 1,6 liter motor med to overliggende knastaksler og otte ventiler.

Med sine to store 45 mm Weber-karburatorer yder den omkring 175 hestekræfter, cirka fire gange mere end de svageste ordinære Cortinaer klarede sig med i tresserne.

Med en vægt på under 800 kilo er en Lotus Cortina også i dag en meget hurtig bil. Nøjagtigt hvor hurtig varierer med gearingen i bagtøjet, som teamet tilpasser de meget forskellige racerbaner, der køres på.

Mellem 150 km/t og 215 km/t .

Cortina Racing Team er tilmeldt årets Classic Race Aarhus.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings