in ,

Yaris Cross afsløret ved digital præsentation

Toyota har i dag løftet sløret for en ny kompakt SUV, der bærer navnet Yaris Cross. 

Det skete ved en digital online præsentation for journalister fra hele Europa, der som de første fik set bilen, der introduceres i Danmark i 2021.

Vildmedbiler.dk var med, og vi set en bil, der er længere, bredere og ikke mindst højere med større frihøjde end den kommende Yaris, og som desuden vil kunne fås med et intelligent firehjulstræk og med den nyeste fjerde generation hybridteknologi. 

Med de egenskaber er Yaris Cross klædt godt på til at kapre kunder fra konkurrenterne i et stadig voksende segment, hvor høj siddeposition og robust design er værdsat. 

Den ny Yaris hatchback, der kommer efter sommerferien, og Yaris Cross bliver de første to modeller, der benytter sig af Toyotas nyudviklede trecylindrede 1.5-liters hybridmotor.  

Groft sagt har Toyota taget de firecylindrede 2.0-liters og 2.5-liters hybridmotorer fra henholdsvis Corolla og C-HR samt RAV4 og Camry og fjernet en cylinder.  

Resultatet er, at den nye hybridmotor i Yaris Cross opnår en termisk effektivitet på op til 40 pct., hvilket er bedre end en typisk dieselmotor og er også med til at sikre en lav CO2-udledning fra under 120 g/km ifølge den nyeste og mere retvisende WLTP-målemetode.  

Det nye hybridsystem har en maksimal ydelse på 116 hestekræfter. 

Yaris Cross har med 256 cm samme akselafstand som den ny Yaris, men er samlet set 24 cm længere, hvilket betyder større rummelighed inde i bilen. Derudover er den ni cm højere og to cm bredere, mens frihøjden er øget tre cm. 

Yaris Cross fås som standard fås med anden generation af Toyotas omfattende sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense, som bl.a. indeholder automatisk nødbremse for både biler, fodgængere og cyklister, adaptiv fartpilot med køfunktion og vejbaneassistent med aktiv styring samt meget mere. Alt sammen for at minimere risikoen for at havne i en ulykke. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings