in

Verdens dyreste Ferrari

Mangler du en Ferrari 275 Gran Turismo Berlinetta Competizione Scaglietti med 3.3-liter, V12-motor i bilsamlingen, så skal du sørge at være i Scottsdale, Arizona, USA, den 15. januar næste år.

Her kommer den sjældne racerbil, der i 1966 vandt sin klasse på Le Mans, 1000 kilometerløbet på Spa-Francorchamps, og i 1969 Imola 500 km, nemlig på auktion.

De store sejre gjorde raceren utrolig berømt, og med adskillige hædersbevisninger i bagagen, bl.a. Pebble Beach Concours d’Elegance, forventes den at blive en af de dyreste biler, der nogensinde er solgt.

Prisen kan kun være et gæt, for interessen for bilen er overvældende, men eksperter oplyser, at den vil blive solgt for flere penge, end 99 pct. af verdens befolkning tjener i deres liv. Et godt gæt er en pris over 10 mio. dollars.

Bilen, der blev bygget i 12 eksemplarer, har chassisnummer 09079. Den blev som ny leveret til den berømte racerteam-ejer, Georges Filipinetti, fra Geneve i Schweiz, og den har haft en fantastisk og veldokumenteret historie.

Med til den hører, at Ferrari 275 Gran Turismo Berlinetta Competizione Scaglietti i 1985 fik beskadiget karrosseriet ved en garage-brand. Den daværende ejer sendte bilen med skib til Italien, hvor den på Ferraris specialafdeling for klassiske biler af eksperten Carrozzeria Brandoli blev ført tilbage i original stand. Og fik Ferraris røde stempel!

Ferrari er totalt dominerende på markedet for eksklusive biler. 53 pct. af de mest kostbare biler, der nogensinde er solgt, er fra Maranello og prydes af den stejlende hest. På listen over den mest solgte biler nogensinde, er 30 Ferrari i Top-50, 14 i Top-20 og ni i Top-10.

2015 Bonhams Scottsdale Auction afvikles på Westin Kierland Resort & Spa i hjertet af Scottsdale. Læs mere her

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Første test: Cool Corsa!

DTC-biler med stort potentiale