in

Unik dansk Ferrari er et kunstværk

Det lignede en vild og urealiserbar idé, men den endte med at blive til virkelighed. 

Den ålborgensiske bilentusiast, Jacob Risgaard, stiller op i velgørenhedsarrangement Cool Car Race, i en helt unik Ferrari, der er indpakket i et unika-kunstværk malet af den nationalt og internationalt anerkendte kunstner Mikael B, der til daglig bor i Los Angeles.  

Bilen skal være med til at skabe opmærksomhed omkring løbet, som i år har et mål om at nå op over en million indsamlede kroner. Pengene går direkte videre til børn i Danmark, som af den ene eller anden grund har brug for ekstra støtte og hjælp. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at Mikael B har sagt ja til at bidrage til dette utroligt smukke kørende kunstværk, siger Jacob Risgaard.  

Også for Mikael B har det været en stor oplevelse at se et ellers todimensionelt kunstværk udfolde sig i 3D på Ferrari Californiaens smukke former. 

Det er fantastisk, at jeg kan forene min kunst med et formål, som jeg tror på, og som jeg gerne vil støtte. Jeg har tidligere støttet projekter i samme kategori, så for mig er det en ære at være med til at samle penge ind til velgørenhed, når alle i fællesskab arbejder frivilligt. Ud over det ser jeg frem til, at mit kunstværk forhåbentlig er med til at sikre et historisk stort beløb til børnene, siger Mikael B, der ud over selve bilen også har udsmykket en personligt signeret Ferrari-kølerhjelm med samme motiv, som bortauktioneres under løbet.  

Cool Car Race handler ikke om at komme først over målstregen, men derimod om turen, oplevelserne og det at have den rette ånd. Løbet begynder i år i Sverige, for siden at tage turen ned gennem Jylland og videre til Tyskland, hvor løbet slutter.  

En komplet liste over dette års biler, deltagere og hold kan ses på https://www.coolcarrace.com/drivers-2018.php 

Det er CoolUnite-fonden, der fra 2018 administrerer alle de indsamlede penge, og i spidsen for den står håndboldspilleren Daniel Svensson.  

Tidligere har Cool Car Race-løbet indsamlet penge, der er gået til Danmarks første hospice for børn og unge, til skyggebørn i Danmark, kræftramte børn samt børn, som på andre måder har brug for ekstra støtte i en svær tid.  

Fakta om Mikael B 

Mikael Brandrup (f. 1984, Tuse Næs) bor og arbejder i Los Angeles. Fra 2008 –2013 grundlagde og drev han designbureauet IDentity Provided. 

I 2013 etablerede han Mikael B Design Inc., der førte til, at han i 2014 flyttede permanent til Los Angeles. Mikael B har udstillet både nationalt og internationalt med hovedvægt på den amerikanske kunstscene, hvor han har skabt adskillige vægmalerier og deltaget i projekter for Art Basel/ SCOPE i Miami.  

Han samarbejder med og har udført projekter for Google, Nike, American Express, Linkedin, Heineken, Stand up 2 Cancer, m.fl.

Støt det gode det gode formål her

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

DTC-mesteren i “Danetrain” på Le Mans

KIA forfiner Sportage SUV’en