in

Toyota Corolla genopstår i Danmark

Farvel til Auris, goddag til Corolla.

Efter 12 år med Auris lancerer den japanske bilgigant næste år en helt ny generation af sin populæreste bilmodel i den kompakte mellemklasse – også kaldet C-klassen.

Navneændringen sker som led i en større ensretning af navne på globale Toyota-modeller, og med introduktionen næste år af en helt ny generation af en ny Corolla lå beslutningen lige for.

Corolla 2019 vil i Danmark – som man kender det fra den nuværende Auris – kunne fås enten som hatchback eller som stationcar med navnet Touring Sports.

Den ny Corolla har, som du kan se på billedet, et skarp design, og det bliver første gang nogensinde muligt at vælge mellem to forskellige hybridmotorer, en 1.8-liters med 122 hestekræfter og en 2.0-liters med hele 180 hestekræfter.

Begge motorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el over kortere afstande ved hastigheder helt op til 110 km/t.

Stationcar-udgaven af den nye Corolla med navnet Corolla Touring Sports får verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show., hvor den vil stå side om side med hatchback-udgaven – begge som hybrid.

Der er ikke meldt noget ud om datoen for den danske premiere.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stor DTC-nedtur for Jan Magnussen

De forlænger med Stark Racing