in

Så er det nu for danske GT-stjerner

Tre danske stjerner er på banen og en fabriks-juniorkører på sidelinjen, når den såkaldte “Super-season” i World Endurance Championship flages i gang til seks-timers race på Spa Francorchamp i weekenden i Belgien. 

“Super season” afvikles fra Spa i år til og med Le Mans næste år. 

Porsche-fabrikskøreren Michael Christensen er til start sammen med Kevin Estre i en 911 RSR, Aston Martin Racings-fabrikskørere Nicki Thiim og Marco Sørensen sammen med Darren Turner i en Vantage AMR, mens Mikkel Jensen må se til fra pitmuren, når hans teamkammerater i BMW M8 GT for første gang skal i aktion i verdens højtprofilerede GT-klasse. 

Mikkel Jensen er fast mand hos BMW i ADAC GT Masters, men skal være klar til at sætte sig i bilen, hvis en af de faste kørere i WEC må melde fra af en eller anden årsag. 

Alle fire danske kørere varmede op til Spa i henholdsvis USA, England og Tyskland. 

Michael Christensen i Pirelli World Challenge i en Porsche 911 GT3 i Virginia med en tredjeplads som det bedste resultat i weekendens to løb. 

“Podieplaceringen var tilfredsstillende for sprintløbene i PWC har været en hård fødsel og med flere udfordringer end forventet, men jeg syntes det går fremad,” fortæller Michael Christensen til vildmbiler.dk. 

Nu gælder det Spa håber den danske stjerne på et godt resultat. 

“Vi forventer at være stærke fra starten, men Ferrari, der har vundet løbet de sidste to år, må vel betragtes som favoritter. Jeg tror dog, vi kan drille dem,” tilføjer Michael Christensen. 

De to fabriksanmeldte Porsche 911 RSR i WEC tilbagelagde henholdsvis 2051 og 1688 kilometer over de to dage, så de er klar. 

“Det er jeg også, både fysisk og psykisk,” lyder der fra en optimistisk dansk racerstjerne.

Efter Spa drager hele WEC-karavanen til Le Mans, til årets største motorsportsbegivenhed, 24-timer for fuld skrue. 

Le Mans er altid spændende, et løb hvor der kan ske alverdens ting og sager. Vi har arbejdet godt med bilen hen over vinteren, så jeg tror vi bliver rigtigt gode,” slutter Michael Christensen. 

Porsche stiller med ikke færre end fire fabriksbiler, så der er lagt i kakkelovnen til konkurrenterne. 

Nicki Thiim og Marco Sørensen varmede op til Spa i en afdeling i British GT på Rockingham med blandt succes. 

Det blev ikke til topplaceringer på grund af tekniske problemer og tidsstraf, men Marco Sørensen formåede dog at sætte ny banerekord for GT-biler. 

“What a F….. Up Day This should have been ours today. With a perfect drive from my teammate we had to stop twice on track with technical issues with made us go a lap down. Heads up for Spa next weekend…. YaYaYaYa,” skriver Nicki Thiim på Twitter.  

Det bliver spændende at se, hvor langt Aston Martin Racing er kommet med den ny Vantage V8. Ved WEC-prologen på Paul Richard kørte teamet kun long-runs med danskerbilen nummer 95, og ikke at sætte hurtige tider. 

Aston Martin Racing teamchef, Paul Howarth, forventer dog, at de to danske stjerner vil være “on the pace” allerede på Spa. 

Siden oktober har Nicki og Marco og de andre fabrikskørere kørt omkring 20.000 km i to Vantage GTE i Sebring, Navarra, Motorland Aragon og Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.   

“Vi har i 18 måneder testet stress-testet bilerne med bl.a. en 30 timers test på den krævende bane i Sebring,” fortæller Paul Howarth. “Og vi vil forsætte med at presse teknikken lige indtil sæsonpremieren på Spa og derefter indtil Le Mans i juni.”  

De dnaske kørere, og alle de andre, skal i aktion i første træning på Spa torsdag kl. 12.00, der er kvalifikation fredag kl. 15.00 og racestart lørdag kl. 13,30. 

Gentlemen, start your engines! 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings