in

Officielt: Her er den ny Volvo S60

Ny fabrik, ny bil. 

Onsdag den 20. juni 2018 vil få et stort kapitel i Volvos historiebøger. 

De har opført en ny fabrik i Charleston i den amerikanske delstat South Carolina, Volvos første i USA, og de har afsløret S60, der sedan-versionen af V60.

S60 vil kun blive produceret i USA, hvor Volvo, sammen med Kina, ser store vækstmuligheder. 

De nyeste salgstal for analyseinstituttet JATO viser ellers, at sedanversioner lever et hårdt i liv. I

USA og Kina er salget henholdsvis faldet fra 38 til 27 og fra 49 til 39 pct. fra 2008 til 2017. 

I Europa er markedsandelen for biltypen gået ned fra otte til 4,5 pct. i samme periode, mens salget af SUV’er i samme tidsrum er steget fra 8,4 pct. til 29 pct. 

Ford har tidligere meddelt, at de udfaser deres sedanmodeller i Nordamerika for i stedet at sætte fuld fokus på SUV’er og pickupper. Fiat Chrysler har har også besluttet at tage sedanmodellerne Chrysler 200 og Dodge Dart af programmet. 

Den ny S60, der kommer til Danmark i andet kvartal næste år, er ifølge Håkan Samuelsson, Volvos adm. direktør og koncernchef, en af de mest spændende biler, fabrikken har skabt. En bil der henvender sig til kunder, der elsker biler. 

S60 er designmæssigt, efter billederne at dømme, virkelig vellykket, smuk, vil jeg sige, og ser meget længere ud end den nuværende S60. Målene, længden og akselafstanden er den samme som V60, som den også deler sikkerhedsteknologi og infotainment system med. 

Det gør den nye S60 til en af de sikreste biler i verden.

Interiøret er også det samme som i V60, og motorprogrammet ligeså. Og dog, for S60 er den første Volvo-model i mange år, der ikke kan fås med dieselmotor. 

Det bliver benzinmaskiner med turbo hele vejen rundt, og i to udgaver med elektrisk assistance. 

Indstigningsmodellen er med en T5 med 250 hestekræfter, næste trin på motorskalaen er T6 med 254 heste. Yderligere et skridt op i motorhirakiet hedder det opladningshybriden T6 Twin Engine AWD med en totaleffekt på 340 heste. På toppen finder vi en T8 Twin Engine AWD med 390 hestekræfter. 

Vil du ha’ endnu mere, så skal du gå efter S60 Polestar Engineered med T8 Twin Engine plug-in hybrid med opgradering af bilens hjul, bremser, ophængning og motorstyringsenhed, der booster ydelse til 405 hk. 

Der er i sagen natur endnu ingen priser på den S60, et gæt er, at den bliver 10.000 kr. billigere end V60. 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Disse biler er ustoppelige

Mazda MX-5 får mere power