in

Officielt: BMW 8-serie Gran Coupé

BMW har nu udsendt officielle billeder af den ny 8-serie Gran Coupé, ugen efter at fan-sitet, f92.bimmerpost.com, afslørede bilen på deres hjemmeside. 

8-serie Gran Coupé, der erstatter 6-serie Gran Coupé som mærkets firedørs coupé, og er BMWs svar på Porsche Panamera og Mercedes CLS. 

Motorprogrammet er det samme som i Coupé- og convertible-modellerne, altså en turboladet treliters sekscylindret diesel med 320 hestekræfter. Til dem der foretrækker at fylde benzin i tanken benzin er en dobbeltturbo 4,4 liter V8 med 530 hestekræfter og hvis du vælger M850i ligeledes en 4,4 liters V8 med 530 hestekræfter eller M8 Gran Coupé med 600 heste. 

Det forlyder også, at BMW senere vil berige verden med en competition-variant med 625 heste. 

Den glæder “miljø-tosserne” i Folketinget sig sikkert til at høre lyden af, når den senere i år præsenteres 

Den nye model er udviklet sideløbende med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet samt sportsvognen BMW M8 GTE. 

Og den deler naturligvis en del detaljer med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet. Det sted, hvor der virkelig opleves en forskel er fra A-stolpen og bagud. Akselafstanden er 302,3 cm, hvilket er 2,01 cm længere end Coupé-udgaven. Bilens længde er 808,cm og er dermed 231 cm længere, bredden er vokset tre cm og er 193,2 cm. Ligeledes er Gran Coupéen 6,1 cm højere. Sporvidden foran er den samme som på de to søskende, mens sporvidden bag er øget med 2,8 cm til 167,1 cm, hvilket gør Gran Coupéen til en af de bredeste BMW modeller i programmet. 

8-serie Gran Coupé, er standardmonteret med adaptive M affjedring. M850i og 840i er som standard udstyret med M sportsdifferentiale. De firehjulstrukne xDrive-modeller har som standard med aktiv styring. Driving Experience Control med fire indstillingsmuligheder er standard på alle modeller. 

Ligeledes som standard har bilen fjernlysassistent, Driving Assistant med kollisions- og fodgængeradvarsel med City Braking-funktion, Lange Change Warning, Lane Departure Warning, Speed Limit Info, advarsel for krydsende trafik bag ved bilen samt Parking Assistant med Reversing Assistant. 

Det omfattende standardudstyr dækker ligeledes trådløs opladning, BMW Head-Up Display og BMW Live Cockpit Professional med navigationssystem og fuldt digitalt instrumentbord. 

Der er Danmarkspremiere til september. 

 

 

 

 

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings