in

Ny Mercedes GLE er nu officiel

Mercedes har offentliggjort fotos og data på den ny GLE, der får verdenspremiere på Paris Motor Show i oktober og salgsstart i Europa i starten af næste år. 

Udover et elegant design og masser af indvendigt plads er den ny GLE spækket med ny elektronik. 

Blandt de største nyheder på sikkerhedsområdet er den opdaterede udgave af den automatiske nødbremse, Active Brake Assist, som nu er i stand til at forhindre ulykker i forbindelse med sving på tværs af modsatte vejbane.  

Opdager systemet modkørende trafik i forbindelse med et sving, bringes bilen automatisk til standsning, og især venstresvingsulykker kan på den måde potentielt forhindres.  

På komfortsiden fås den ny GLE nu med det helt nyudviklede hydropneumatiske og aktive E-Active Body Control-system, der med hjælp fra et 48 Volt elektrisk system, er i stand til at styre luftaffjedringen individuelt for hvert enkelt hjul til gavn for både retningsstabilitet og komfort på ujævn vej.  

Systemet, der er standard på de dyreste GLE-modeller, kan også læse vejens beskaffenhed fremadrettet og indstille affjedringen derefter. 

Indvendigt omfatter det komplet nydesignede cockpit blandt andet det intelligente infotainmentsystem MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Systemet styres både med touch og stemme, og det hele overvåges på det store widescreen-display, som smelter sammen med instrumenteringen. 

Pladsen i kabinen har fået et nyk opad i forhold til den nuværende model. Der er hele otte cm ekstra benplads på bagsædet og 3,3 cm mere loftshøjde. Det er også blevet muligt at tilkøbe en tredje sæderække. 

Designmæssigt er den GLE blevet mere slank og elegant, og det betyder samtidigt en bedre aerodynamik til gavn for vindstøjen og brændstofforbruget. 

GLE leveres med en helt ny serie af motorer og som hybrid. Den udgave, der ses på billedet, er en GLE 450 4MATIC med en ny rækkesekser, der sammen med en elmotor yder 367 heste og 500 Nm. 

Et EQ boost-system giver ekstra 22 hestekræfter, hvis det skulle blive nødvendigt med et hurtigt skud. 

Den ny GLE forventes hos de danske forhandlere fra foråret 2019. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

DS 3 til angreb med ny Crossback

Frederik Vesti har kurs mod Formel 3