in

Ny bygges Jaguar E-Type som el-bil

En Jaguar E-type Roadster årgang 1968 med elmotor.  

Det lyder som en dårlig vittighed.  

Sådan skrev vildmbiler.dk i september sidste år, da vi kunne fortælle om Jaguars planer om at genoplive den ikoniske E-Type med elmotor. 

Men det var det ikke, det var en nyhed gjorde genlyd verden over, hvor bilelskere hurtigt stillede sig op i køen til den genfødte klassiker. 

Udgangspunktet for de ”ny” E-Type Zero er Series 1.5 Roadster fra 1968, og teknikerne er gået langt for at sikre, at så meget som muligt er det samme som tilbage i 1960’erne.  

Den klassiske Jaguar E-Type har fået skiftet sin sekscylindrede motor ud med en elektrisk motor på 220 kW og et batteri på 40 kWh. Med den pakke ombord skyder den klassiske bil fra 0-100 km/t på et pænt stykke under syv sekunder.  

Tæt på originalen med seks cylindre. 

E-Type Zero er bygget op med batteripakken foran med elmotoren, der hvor gearkassen oprindeligt lå. 

Der er to måder, at få en Jaguar E-TYPE som elbil. Enten kan man komme med sin egen E-TYPE, hvis man skulle være så heldig at have en sådan stående i garagen. Er man ikke så heldig, kan man også købe en fra Jaguar Classic, som de har købt, restaureret og konverteret. 

Hvad prisen for de to muligheder er endnu ikke offentliggjort, men interesserede kan kontakte Jaguar Classic via zero@jaguarlandrover.com. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Officielle fotos af den ny BMW Z4

Ikonisk Ferrari solgt for rekordbeløb